Ukrajna katonai repülőteret támadott a Volgográdi régióban, Oroszországban + videó

A volgográdi Kalacs-na-Donu lakói dróntámadásról és az azt követő tűzről számoltak be. A Marinovka katonai repülőtér húsz kilométerre található a várostól.

Forrás: Telegram / Astra2024. 08. 22. 6:34
A 22. gépesített dandár ukrán katonai drónkezelői összeszerelnek egy Poseidon felderítő pilóta nélküli légi járművet állomáshelyükön, az orosz határhoz közeli Szumi térségében, 2024. augusztus 11-én
A 22. gépesített dandár ukrán katonai drónkezelői összeszerelnek egy Poseidon felderítő pilóta nélküli légi járművet állomáshelyükön, az orosz határhoz közeli Szumi térségében, 2024. augusztus 11-én Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki egy dróntámadás után helyi lakosok szerint a Marinovka katonai repülőtéren, miután robbanásokat hallottak – számolt be az Astra Telegram csatorna.

Volgográd kormányzója megerősítette, hogy dróntámadást alatt volt a repülőtér.

„...védelmi minisztérium légvédelmi erői visszavertek egy UAV-támadást a Volgográdi terület Marinovka közelében, a drónok nagy részét megsemmisítették. Az UAV lezuhanása után tűz ütött ki a védelmi minisztérium egyik létesítményének területén. A tűzoltó- és mentőszolgálat azonnal megkezdte a tűz oltását. Sérültek nem voltak” – mondta Andrej Bocsarov.

Nyílt adatok szerint a repülőtéren állomásozik a 4. légierő és légvédelmi parancsnokság 2. önálló felderítő repülőszázadának Szu–24MR frontfelderítő repülőgépe – írta az Astra.


 

Borítókép: A 22. gépesített dandár ukrán katonai drónkezelői összeszerelnek egy Poseidon felderítő pilóta nélküli légi járművet állomáshelyükön, az orosz határhoz közeli Szumi térségében, 2024. augusztus 11-én (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.