A német sajtószabadság véget ért, már kérdezni sem lehet

Egy orosz újságíró megpróbált kérdezni a német külügyminisztertől egy sajtótájékoztató előtt, amire a külügyminiszter erőszakosan reagált, a biztonságiak pedig próbálták feltartóztatni a tudósítót.

Forrás: Stern2024. 09. 26. 9:52
Annalena Baerbock német külügyminiszter részt vesz a G20-ak külügyminisztereinek találkozóján
Annalena Baerbock német külügyminiszter részt vesz a G20-ak külügyminisztereinek találkozóján Fotó: Arda Kucukkaya Forrás: Anadolu/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annalena Baerbock külügyminiszter újságíróknak nyilatkozott a New York-i ENSZ-székház területén. Az orosz televízió riportere is megpróbált egy kérdést feltenni a német a tárcavezetőnek. A kérdés így hangzott:

Szükség van-e közvetlen tárgyalásra Oroszországgal?

Miután a külügyminisztérium munkatársai megkérték a férfit, hogy álljon be a többi újságíró közé, Baerbock is közbelépett. Energikusan követelte, hogy az újságíró álljon be a sorba, hogy a sajtótájékoztató megkezdődhessen, írta a Stern.

Az esetről terjedő videón látható, hogy az orosz újságíró a biztonságiak közbelépése után is próbálna kérdezni a német külügyminisztertől, akiknek annyit mondott:

Ne nyúljanak hozzám, ENSZ-tudósító vagyok!

Az incidens nagy port kavart és reakciókat váltott ki a közösségi médiában.

Borítókép: Annalena Baerbock német külügyminiszter részt vesz a G20-ak külügyminisztereinek találkozóján (Fotó: Anadolu/AFP/Arda Kucukkaya)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.