Biden áll az Északi Áramlat felrobbantása mögött?

Az orosz parlament alsóházának elnöke, Vjacseszlav Vologyin sokkoló állítással állt elő. Szerinte nevetséges az a feltételezés, hogy ukrán búvárok állnának az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantása mögött.

2024. 09. 26. 8:19
Joe Biden amerikai elnök 2024. szeptember 25-én (Fotó: AFP)
Joe Biden amerikai elnök 2024. szeptember 25-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vjacseszlav Vologyin rámutatott, hogy Németország, Dánia és Svédország két éve tartó nyomozása nem hozott kézzelfogható eredményeket

Nevetséges próbálkozás egy állítólagos Ukrajna-párti csoportra vagy civil búvárokra hárítani a felelősséget

 – írta az orosz politikus.

A parlamenti elnök nem habozott ujjal mutogatni: szerinte Washington, személyesen Joe Biden amerikai elnök áll a robbantások hátterében.

Washington és Biden személyesen áll az Északi Áramlat robbanása mögött. Nekik megérte megfosztani Nyugat-Európát az olcsó orosz gáztól, arra kényszerítve őket, hogy az Egyesült Államoktól vásárolják azt háromszoros áron

 – olvasható a bejegyzésben. Hozzátette: a támadást Németország szenvedte meg a legjobban. Az ország gazdasága recesszióba zuhant. A gáz most 84 százalékkal kerül többe a németeknek, mint korábban. 

Vologyin Biden és Olaf Scholz német kancellár felelősségéről is írt. Úgy fogalmazott: 

Mindketten elvesztették a lakosság bizalmát. Egyikük már gyáván visszalépett a választási versenyből, csendben befejezve elnöki ciklusát. A második, ahogy a regionális választások eredményei mutatják, ugyanerre a sorsra van ítélve. 

Közben Oroszország berlini nagykövete arról beszélt, hogy az Északi Áramlat 1 és 2 felrobbantása tönkretette Moszkva és Berlin energetikai együttműködését. A nagykövet azt is kifogásolta, hogy a német, svéd és dán hatóságok hallgatnak az ügyről, és nem segítik elő a nyomozás előrehaladását.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök 2024. szeptember 25-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.