Dróntámadás után tűz ütött ki az erőműben + videó

Az egyik Telegram-csatorna szerint a szemtanúk jellegzetes drónhangot hallottak, amelyet robbanások következtek és felcsaptak a lángok az erőmű területén.

2024. 09. 01. 6:22
Dróntámadás következtében tűz ütött a Konakovszkaja Állami Kerületi Erőműben Tver régióban
Dróntámadás következtében tűz ütött a Konakovszkaja Állami Kerületi Erőműben Tver régióban Forrás: screenshot
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban Igor Rudenya, Tver régió kormányzója azt mondta, hogy a légvédelmi rendszer öt drónt lőtt le Konakovo közelében – áll a Lenta.ru tudósításában. 

Az augusztus 31-ről szeptember 1-jére virradó éjszaka több oroszországi régiót támadtak pilóta nélküli légi járművek (UAV). A Brjanszki terület felett több mint húsz UAV-t lőttek le az éjszaka folyamán, míg a Voronyezsi terület felett több mint tíz UAV-t lőttek le – összegez a kiadvány.

Két tűzesetről is beszámol az Astra Telegram csatorna. A tűzek a dróntámadás után csaptak Tver térségében - egy erőművet és egy több kilométerre lévő gázelosztó hálózatot támadtak meg a feltehetően ukrán drónok. Így egy UAV-támadást követően a Tveri régióban található Konakovoban tűz ütött ki a helyi állami kerületi erőműben és a Konakovo gázelosztó hálózatban (GDS), amely a KGMO-Konakovo gázvezeték technológiai részét képezi - írta meg az Astra.
 

Állítólag egy ukrán drón eltalálta a Konakovszkaja Állami Kerületi Erőművet Tver régióban. A közeli területek lakói arról számoltak be, hogy egy drón jellegzetes hangját hallották, amit több robbanás követett, majd tűz keletkezett – fogalmaz a Mash Telegram-csatorna.

Moszvában is dróntámadás volt. UAV-k megpróbálták megtámadni a moszkvai olajfinomítót – mondta Szergej Szobjanin moszkvai polgármester. „Lelőttünk egy drónt a moszkvai olajfinomító környékén. Nem történt kár, nincsen áldozat, nem veszélyeztette a moszkvai finomító működését. Egy másikat pedig Ramenszkij városi kerületében lőttek le Moszkva felé közeledve” – fogalmazott Szobjanin. 
 

Belgorodban sem volt nyugodt az éjszaka. Az előzetes információk szerint több légi célpontot lelőttek Belgorod felé, áldozatok nem voltak – mondta Gladkov kormányzó. Elmondása szerint az ukrán fegyveres erők belgorodi támadásának visszaverése után több ház és személygépkocsi, kereskedelmi létesítmény megrongálódott, egy másik autót pedig elütöttek Belgorod térségében - írta meg a RIA Novosztyi.

Borítókép: dróntámadás következtében tűz ütött a Konakovszkaja Állami Kerületi Erőműben Tver régióban (forrás: screenshot)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.