Ezt nagyon nem akarta a Nyugat: egyre közelebb kerül Oroszország és Észak-Korea

Ezúttal a phenjani külügyminiszter látogatott Moszkvába.

Forrás: MTI2024. 09. 17. 19:37
Szergej Sojgu és Kim Dzsong Un találkozója. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétoldalú kapcsolatok alakulásáról tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter észak-koreai kollégájával, Csve Szonhivel – közölte kedden az orosz diplomáciai tárca. A tájékoztatás szerint a moszkvai találkozón a miniszterek véleménycserét folytattak arról, hogy miként fejleszthetők tovább a kétoldalú kapcsolatok az átfogó stratégiai partnerség elért szintjének megfelelően.

Az észak-koreai külügyminiszter azért érkezett Oroszországba, hogy Szentpéterváron részt vegyen az első BRICS Női Fórumon, amelyet a IV. Eurázsiai Női Fórum részeként tartanak meg. 

Dmitrij Peszkov, a Kerml szóvivője közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem tervez a héten találkozni a diplomatával.

Putyin januárban Moszkvában fogadta az észak-koreai diplomácia vezetőjét.

Szergej Sojgut, az orosz biztonsági tanács titkárát pénteken, a Vosztocsnij űrközpontban tett látogatása évfordulóján fogadta Kim Dzsong Un észak-koreai vezető.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.