Itt az orosz bejelentés, ezért nincs béke Ukrajnában

Moszkva szerint Kijeven múlik, hogy nem kezdődtek meg a béketárgyalások. Az orosz elnök sajtótitkára szerint a nyugati kiképzőket is veszteségek érik Ukrajnában.

2024. 09. 05. 8:12
Ukrainian mortar unit operates in Kreminna direction
Ukrán katonák aknavetővel lőnek 2024. augusztus 26-án (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jobb lenne, ha Oroszország békésen érné el céljait, de Ukrajna nem áll készen a tárgyalásokra. Ezt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője jelentette ki az Izvesztyijának adott interjújában a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum margójára.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője 2024. július 31-én az orosz elnök és a megválasztott indonéz elnök találkozója előtt a Kremlben Moszkvában, Oroszországban (Fotó: AFP)
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője 2024. július 31-én az orosz elnök és a megválasztott indonéz elnök találkozója előtt a Kremlben Moszkvában, Oroszországban
(Fotó: AFP)

Megjegyezte, emiatt tart még mindig a különleges katonai művelet. Peszkov emlékeztetett arra is, hogy a külföldi államokat egyre jobban vonzza az ukrajnai konfliktus. Az elnök sajtótitkára ugyanakkor megjegyezte, hogy Oroszország egyre hatékonyabban harcol a külföldi kiképzők ellen Ukrajnában.

Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy az Ukrajnában tartózkodó nyugati országok kiképzőit egyre több veszteség éri, de erről az Egyesült Államok és az európai országok inkább nem beszélnek.

Peszkov kijelentette azt is, hogy az orosz hadsereg az Ukrán Fegyveres Erőkkel ellentétben csak katonai és félkatonai célpontok ellen indít támadást. Hozzátette, hogy Kijev már nem zárkózik el semmitől. 

Úgy látjuk, kazettás lőszerrel lőnek lakónegyedekre és tisztán polgári célpontokra

 – mondta. Kiemelte:

Tehát tovább kell növelnünk a hatékonyságot, növelnünk kell a nyomást és előre kell lépnünk.

Borítókép: Ukrán katonák aknavetővel lőnek 2024. augusztus 26-án (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.