Orosz drón az ukrán parlamentnél

Az Oroszország által szombatra virradó éjszaka indított 67 nagy hatótávolságú drónból 58-at lelőtt az ukrán légvédelem – közölte az ukrán légierő szombaton.

Forrás: MTI2024. 09. 07. 11:43
Ukrán zászló a Verhovna Rada épületén, a nemzeti zászló napján Kijevben (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint Ukrajna-szerte 11 régióban lépett működésbe a légelhárítás. 

Kijevben robbanások sorozatát hallották nem sokkal hajnali egy óra után, az ukrán törvényhozás honlapján pedig az olvasható, hogy a parlament épülete mellett egy lezuhant drón darabjaira bukkantak.

Kárösszegzés reggelig nem született. Az iráni Sahed drónokat Oroszország két határvidékéről, valamint az oroszok által megszállt Krím félszigetről indították. Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta Oroszország rakéták és nagy hatótávolságú drónok ezreit lőtte ki Ukrajnára.

Borítókép: Ukrán zászló a Verhovna Rada épületén, a nemzeti zászló napján Kijevben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.