Orosz légicsapásokban többen megsebesültek az ukrajnai Zaporizzsjában

Orosz légicsapásokban 16 civil megsebesült, köztük egy 15 éves gyermek – közölték ukrán tisztviselők hétfőn. A várost és a környező területet legalább hét orosz légicsapás érte.

Forrás: MTI2024. 09. 23. 12:54
Illusztráció Megrongálódott és részben megsemmisült ház az ukrajnai Zaporizsja régióban
Illusztráció Megrongálódott és részben megsemmisült ház az ukrajnai Zaporizsja régióban Fotó: Zaporizsjai Területi Katonai Közigazgatás Forrás: Anadolu/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán légierő arról számolt be, hogy Oroszország az éjszaka folyamán két irányított légirakétát és négy drónt indított Ukrajna ellen, jelentette az MTI. A drónok közül hármat lelőttek az északkeleti Szumi régió fölött – derült ki a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közölt közleményből. A két rakéta és a drónok nem érték el céljukat az ukrán légierő aktív rakétavédelme miatt – tette hozzá a légierő. 

Ivan Fedorov, Zaporizzsja megye kormányzója a Telegramon arról számolt be, hogy Zaporizzsját és a várost környező területet legalább hét orosz légicsapás érte, amelyekben 13 lakóház, oktatási intézmény, gépkocsik, garázsok és magánlakások rongálódtak meg. Tájékoztatása szerint Oroszország az elmúlt napon összesen 363 légi és szárazföldi csapást mért 12 településre a régióban, amelynek Zaporizzsja város a közigazgatási központja. 

A mentők több megrongálódott lakóházból evakuálták a lakókat – írta az ukrán belügyminisztérium a Telegramon.

 

Borítókép:Megrongálódott és részben megsemmisült ház az ukrajnai Zaporizsja régióban (Fotó: Anadolu/AFP/Zaporizsjai Területi Katonai Közigazgatás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.