Putyin vérfagyasztó üzenetet küldött

Putyin beszédet intézett az oroszokhoz a DNR, az LNR, Herszon és Zaporizzsja régiók Oroszországgal való újraegyesítésének évfordulója alkalmából.

2024. 09. 30. 8:56
Vlagyimir Putyin orosz elnök
Vlagyimir Putyin orosz elnök Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz nemzethez intézett beszédében a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok, valamint a Zaporizzsjai és a Herszoni területek Oroszországhoz való „visszacsatolásának” évfordulóját méltatta. Az elnök hangsúlyozta ennek a fordulatnak a jelentőségét, amelyet hosszú, nehéz évek és próbák előztek meg.

Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) beszédet mond az orosz csapatok által megszállt négy ukrajnai régió - Luganszk, Donyeck, Herszon és Zaporizzsja - elcsatolása alkalmából rendezett gyűlésen és koncerten a Moszkva központjában lévő Vörös téren 2022. szeptember 30-án.
Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az orosz csapatok által megszállt négy ukrajnai régió – Luganszk, Donyeck, Herszon és Zaporizzsja – elcsatolása alkalmából rendezett gyűlésen és koncerten a Moszkva központjában lévő Vörös téren 2022. szeptember 30-án. Fotó: AFP

– Szívből gratulálok hazánk valamennyi polgárának ehhez a valóban sorsdöntő eseményhez – fogalmazott Putyin, utalva arra, hogy a Donyecki és a Luhanszki régiók lakói már nyolc éve éltek állandó ágyúzások és blokádok elviselhetetlen körülményei között. Kiemelte, hogy ezek az emberek szembeszegültek a kijevi fegyveres államcsínnyel, amely meg akarta őket fosztani történelmi anyaföldjüktől.

Az elnök a beszédében az orosz katonai akció szükségességét is hangsúlyozta, felszabadító jellegűnek nevezve azt, és köszönetet mondott a volt ukrajnai területek lakóinak a kitartásért és az ősi orosz értékek megőrzéséért. – Ma mindannyian együtt védjük a gyermekeink és unokáink biztonságos, boldog jövőjét, közös sorsunkat, nagy elődeink eredményeit és győzelmeit – mondta.

Putyin a beszédében további segítséget ígért azoknak az embereknek, akik az elfoglalt területeken újjáépítési munkákban vesznek részt, és köszönetet mondott az összes orosz állampolgárnak, aki hozzájárul a közös ügyhöz. Az elnök azzal zárta beszédét: – Igazunk van, és minden kitűzött célt el fogunk érni.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.