Rakéta csapódott Izrael területére + videó

A légvédelem csak az ország területe felett tudta lelőni a ballisztikus rakétát.

2024. 09. 15. 9:11
Tüzet okozott egy Jemenből kilőtt rakéta 2024. szeptember 15-én Izraelben (Fotó: AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Jemenből kilőtt nagy hatótávolságú rakéta csapódott be Izrael középső részén vasárnap hajnalban – közölte az izraeli hadsereg.

Az AP amerikai hírügynökség beszámolója szerint a kora reggeli támadás miatt megszólaltak a légiriadóra figyelmeztető szirénák. Izrael nemzetközi repülőterén is az óvóhelyre menekültek az emberek.

A jemeni húszik legalább egy ballisztikus rakétát lőttek ki Tel-Aviv és Közép-Izrael területére – közölték vasárnap az izraeli hadsereg forrásai.

Az IDF azt jelentette, hogy az Arrow légvédelmi rendszer lőtte le a rakétát. Ennek ellenére repeszdarabok hullottak le a földre.

Az Irán által támogatott jemeni húszi lázadók többször is lőttek ki drónokat és rakétákat Izrael felé a csaknem egy éve tartó gázai háború kezdete óta, de azok szinte mindegyikét elfogták a Vörös-tenger felett. 

Borítókép: Tüzet okozott egy Jemenből kilőtt rakéta 2024. szeptember 15-én Izraelben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.