Templomot támadtak az ukránok

Ukrán dróntámadás miatt gyulladt ki a Szent Miklós templom a Belgorodi régióban található Gruzskoje faluban. Több más épületben is kár keletkezett.

2024. 09. 03. 9:15
Légicsapásban lerombolt épület Belgorodban
Légicsapásban lerombolt épület Belgorodban (Fotó: MTI/AP/Belgorodi kormányzó Telegram-csatornája)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dróntámadás érte a Szent Miklós templomot a Belgorodi régióban található Gruzskoje faluban. A robbanás következtében a templom kupolája kigyulladt, de a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat – számolt be róla Vjacseszlav Gladkov kormányzóra hivatkozva a TASZSZ orosz hírügynökség.

A kormányzó szerint az ukrán drónok három települést is támadtak a régióban. Az előzetes információk szerint nincsenek áldozatok.

Gruzskojéban a templomon kívül egy szociális létesítményt ért támadás, amelynek a tetőszerkezetében keletkezett kár. Sebekinóban egy üzlet és egy lakóház sérült, Rzsevka faluban szintén egy üzletet rongált meg a dróntámadás, emellett egy autó teljesen kiégett – sorolja a károkat a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

A Belgorodi régió településeit rendszeresen érik dróntámadások az orosz–ukrán háború során.

Borítókép: Légicsapásban lerombolt épület Belgorodban (Fotó: MTI/AP/Belgorodi kormányzó Telegram-csatornája)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.