Újabb NATO-ország küld fegyvereket Ukrajnának

Hatszázötven könnyű többfunkciós rakétarendszert (LMM) tartalmazó fegyvercsomagot küld Ukrajnának Nagy-Britannia – jelentette be John Healey brit védelmi miniszter. A rakétákat várhatóan év végéig szállítják le.

2024. 09. 06. 15:19
John Healey brit védelmi miniszter
John Healey brit védelmi miniszter (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat) Fotó: -
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britannia újabb több mint 200 millió dollár értékű fegyvercsomagot küld Ukrajnának – jelentette be John Healey védelmi miniszter Németországban, a ramsteini légibázison, ahol az Ukrajna Védelmi Kapcsolattartó Csoport (UDCG) ülése zajlik.

A szállítmány 650 könnyű többfunkciós rakétarendszert (Lightweight Multirole Missile, LMM) tartalmaz, és várhatóan az év végéig szállítják le – számolt be róla az amerikai Newsweek magazin. Az LMM rakéták az ukrán légvédelem megerősítését segíthetik az orosz–ukrán háborúban.

Az elmúlt napokban láthattuk, milyen tragikus ára van az oroszok Poltava és Lviv elleni válogatás nélküli csapásainak. Ezek az új, Egyesült Királyságban gyártott rakéták támogatni fogják Ukrajnát abban, hogy megvédje népét, infrastruktúráját és területét Putyin brutális támadásaitól

– idézte Healey szavait a brit védelmi minisztérium közleménye.

Az UDCG ülését megelőzően a védelmi miniszter meglátogatta a ramsteini légibázison található Közös Hírszerzési Koordinációs Központot is, ahol többek között brit katonák is dolgoznak a hírszerzési információk elemzésén.

Borítókép: John Healey brit védelmi miniszter (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.