Ukrán kórházat ért orosz csapás a háborúban, sokan meghaltak + videó

Legalább hét halálos áldozata van az újabb kegyetlen támadásnak.

2024. 09. 28. 11:26
Egy egészségügyi központot ért támadás nyomai az orosz–ukrán háborúban
Egy egészségügyi központot ért támadás nyomai az orosz–ukrán háborúban Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészségügyi központot ért orosz támadás az északkelet-ukrajnai Szumiban szombat reggel, többen meghaltak. Alső támadásban egy ember meghalt, és a kórház több emeletének mennyezete megrongálódott. Miközben megkezdték a betegek és a személyzet evakuálását, az oroszok ismét lecsaptak, további öt ember halálát okozva az orosz–ukrán háborúban. 

A Szumi város és a Szumi régió elleni támadások sokkal gyakoribbá váltak azóta, hogy az ukrán erők augusztusban hadműveletet indítottak az Oroszországgal szomszédos Kurszki területen, és több tucat települést elfoglaltak. Szumi városa mindössze 32 kilométerre fekszik az orosz határtól, és az orosz erők drónokkal és irányított bombákkal támadják a régiót és a várost a háború közben.

Borítókép: Egy egészségügyi központot ért támadás nyomai az orosz–ukrán háborúban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.