Véres napja volt Ukrajnának

Egyetlen nap leforgása alatt hatan haltak meg és negyvennégy embert kellett kórházba szállítani az orosz légitámadások miatt Ukrajnában. A fontos logisztikai csomópontnak számító Pokrovszkban egyre romlik a helyzet.

Forrás: Kyiv Independent2024. 09. 12. 11:03
Az ukrán mentőalakulatok egyik tagja dolgozik egy rakétatámadás helyszínén
Az ukrán mentőalakulatok egyik tagja dolgozik egy rakétatámadás helyszínén (Fotó: MTI/EPA/Ukrán Állami Katasztrófavédelmi Szolgálat)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak Donyeck régió ukrán ellenőrzés alatt álló részén hat halottja és tizenhárom sebesültje volt az orosz támadásoknak az elmúlt huszonnégy órában – számol be róla a The Kyiv Independent ukrán hírportál.

A Szumi régióból tizenhat, Herszonból tizenegy, a Dnyipropetrovkszki régióból négy sérültet jelentettek egyetlen nap leforgása alatt.

Az orosz haderő drónokkal és rakétákkal támadta az ukrán városokat, köztük a fővárost, Kijevet is, onnan nem érkezett hír áldozatokról.

Az orosz támadások miatt a gáz- és vízellátás megszűnéséről számolt be a helyi vezetés a Donyecki régióban található Pokrovszkból. A település a térség fontos logisztikai központja lett az orosz–ukrán háború során, azonban egyre jobban közelednek hozzá az orosz erők, ezért a helyi lakosságot már augusztus közepén távozásra szólították fel.

Borítókép: Az ukrán mentőalakulatok egyik tagja dolgozik egy rakétatámadás helyszínén (Fotó: MTI/EPA/Ukrán Állami Katasztrófavédelmi Szolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.