Zelenszkij bajban, az ukránok is ellene fordultak

A mozgósítási korhatárt csökkentenék az emberek ötven évre. Az erre irányuló petíciót több mint 25 ezren írták alá.

2024. 09. 03. 11:07
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2024. augusztus 27-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mozgósítási korhatár hatvan évről ötven évre csökkentésére irányuló petíciót eddig több mint 25 ezer ember támogatta. Erről írt az Ukrajinszka Pravda. Az elképzelés most Volodimir Zelenszkij elnök elbírálására vár.

Ukrainian army medics treat wounded soldiers in direction of Pokrovsk
Az ukrán hadsereg orvosai sebesült ukrán katonát látnak el egy stabilizációs ponton 2024. augusztus 31-én (Fotó: AFP)

A petíció július 5-én jelent meg, s már sikerült összegyűjteni a szükséges több mint 25 ezer támogatói aláírást. Ennyi szükséges ugyanis ahhoz, hogy az elnök mérlegelje a javaslatot.

A petíció szerzője egyébként az ország gazdasági helyzetének javításával indokolta az ötletét. A dokumentumot 2024. július 5-én tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. Még 34 nap van az aláírásgyűjtés végéig. 

Az ukrán törvények szerint a köztársasági elnökhöz intézett elektronikus beadványt akkor kell elbírálni, ha annak támogatására a petíció közzétételétől számított három hónapon belül legalább 25 ezer állampolgári aláírás érkezik. Most a mozgósítás korhatárának csökkentéséről szóló petíciót kell fontolóra vennie Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2024. augusztus 27-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.