Drámai képsorokkal zsarolja a Nyugatot Zelenszkij

Oroszország irányított bombával támadta Harkivot, amely egy lakóépületet talált el, és legalább 12 embert, köztük egy gyermeket sebesített meg – jelentették a helyi hatóságok. Volodimir Zelenszkij közösségi oldalán a támadás kapcsán felszólította szövetségeseit, hogy segítsenek Ukrajnának megelőzni az ilyen támadásokat.

Forrás: The Kyiv Independent2024. 10. 03. 9:57
Illusztráció Kutatási és mentési munkálatok miután irányított légibombákkal támadta az orosz hadsereg a lakóházakat Harkivban 2024. szeptember 24-én
Illusztráció Kutatási és mentési munkálatok miután irányított légibombákkal támadta az orosz hadsereg a lakóházakat Harkivban 2024. szeptember 24-én Fotó: Harkivi Regionális Adminisztráció Forrás: Anadolu/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz irányított bomba egy ötemeletes lakóépület harmadik és negyedik emelete között csapódott be –jelentette Oleh Sznyihubov, a Harkivi terület kormányzója, írta a The Kyiv Independent.

Egy hároméves kislány is megsérült – közölte Ihor Terekhov polgármester.

Az épület összes lakóját evakuálták, a mentőszolgálat munkatársai a támadás helyszínén dolgoznak. Lehet, hogy a romok alatt emberek vannak eltemetve – mondta a kormányzó.  A csapás az épületben tüzet is okozott, amely átterjedt a közeli járművekre is. Legalább tíz jármű lángolt a támadást követően. A közeli épületekben elment az áram, és az ablakok betörtek. Két másik bomba pedig Sevcsenkivszkij kerületben egy nyílt területre zuhant.

Volodimir Zelenszkij elnök a hivatalos X-oldalán foglalkozott a bombázással, közzétette a megrongálódott épületről készült videót, és felszólította a világ vezetőit, hogy segítsenek Ukrajnának megelőzni az ilyen támadásokat.

Ahhoz, hogy az ilyen orosz csapásoknak vége legyen, Ukrajnának meg kell kapnia a szükséges és főleg elegendő segítséget a világtól és partnereitől. Minden vezető pontosan tudja, hogy mit kell tennie. Fontos, hogy határozott legyen.

– fogalmazott az ukrán elnök. 

Harkiv több mint két éve folyamatosan orosz támadásoknak van kitéve, az elmúlt hónapokban is egyre intenzívebb csapásokat mértek az orosz erők a város sűrűn lakott területeire.

Borítókép: Illusztráció. Kutatási és mentési munkálatok, miután irányított légibombákkal támadta az orosz hadsereg a lakóházakat Harkivban 2024. szeptember 24-én (Fotó: Anadolu/AFP/ Harkivi regionális adminisztráció)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.