Elérhetik a Katrina hurrikán pusztításának mértékét az elmúlt hetekben az Egyesült Államok délkeleti részét ért viharkárok

A Helene és a Milton hurrikán által okozott károk mértéke egyenként meghaladja az ötvenmilliárd dollárt, és vetekszik a 2005-ös Katrina hurrikán pusztításával – közölték szerdán a károk felmérésén dolgozó szakértők.

Forrás: MTI2024. 10. 17. 6:39
A Milton hurrikán által elpusztított épület légi felvétele 2024. október 13-án a floridai Manasota Keyben.
A Milton hurrikán által elpusztított épület légi felvétele 2024. október 13-án a floridai Manasota Keyben. Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddig megállapított értékek még növekedhetnek – áll a kormányzati és magánszférában dolgozó illetékesek összegzéseiben, ami azt is megállapítja, hogy az összesen hét államot érintő Helene hurrikán által okozott károk mintegy 95 százaléka nem biztosított vagyontárgyakat ért.

gy jármű elakadt a tengerparti homokban 2024. október 13-án a floridai Manasota Keyben.
Egy jármű elsüllyedt a tengerparti homokban 2024. október 13-án a floridai Manasota Keyben. Fotó: Getty Images via AFP

A Fehér Ház is kiadott szerdán egy összefoglaló közleményt, amely szerint az elmúlt három hét természeti csapásainak nyomán eddig mintegy 1,8 milliárd dollár szövetségi forrást irányított a kárt szenvedett államokba. Az elnöki hivatal egyben azt is közölte, hogy a viharok és árvizek által sújtott térségben továbbra is nyolcezer szövetségi alkalmazott tartózkodik, hogy segítse a túlélőket és a helyi hatóságok munkáját a károk felmérésében, a mentesítésben, valamint a helyreállításban.

Borítókép: A Milton hurrikán által elpusztított épület légi felvétele 2024. október 13-án a floridai Manasota Keyben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.