Gyilkosságként kezelik a meghalt osztrák katona ügyét

A hét elején egy osztrák laktanyában halt meg egy sorkatona, az ügyészség nyomozást indított egy húszéves gyanúsított ellen.

Forrás: eXXpress2024. 10. 25. 14:03
Fotó: X/Kronenzeitung
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klagenfurti ügyészség nyomozást indított a Karintia tartománybeli Spittal/Drau-i Türk laktanyában meggyilkolt 21 éves sorkatona ügyében.

Egy húszéves férfit gyanúsítanak a gyilkossággal. 

Az ügyészség előzetes letartóztatás iránti kérelmet nyújtott be, amelyről 48 órán belül kell döntenie egy bírónak– közölte Tina Frimmel-Hesse ügyészségi szóvivő csütörtökön. A gyanúsítottat a klagenfurti börtönbe szállították – írta az eXXpress.

A 21 éves fiatalember kedden halt meg, miután a laktanyában egy lövés érte. A húszéves őrkatona azt állította, hogy a lövés a szolgálati pisztolyából véletlenül dördült el az őrház területén. 

A gyanúsított vallomása nem egyeztethető össze az első ballisztikai szakértői jelentéssel

 – mondja az ügyészségi szóvivő. A boncolás megerősítette, hogy a 21 éves férfi a lövés következtében halt meg. Szemtanúk nincsenek, és a történteket nem rögzítette a térfigyelő kamera sem.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: APA-PictureDesk/AFP/Alex Halada)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.