Kijev érzékeny ponton támadja az oroszokat

Ukrajna azt közölte, hogy sikeres csapást mért egy, az orosz hadsereg által használt üzemanyagraktárra, amely a megszállt Luhanszki területen található.

Forrás: Newsweek2024. 10. 12. 14:25
Fotó: Képernyőkép/X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán vezérkar szombaton közölte, hogy csapást mértek egy üzemanyagot és olajat tartalmazó raktárra Rovenkij városában, a Luhanszki területen, amely egyike annak a négy ukrán régiónak, amelyet Moszkva elcsatolt, de amely nincs teljesen Oroszország ellenőrzése alatt, írja a Newsweek.

„A bázison olajat és egyéb kőolajtermékeket tároltak, az orosz hadseregnek” – közölték.

„Korábban ezt az olajraktárat már eltalálták ukránok” – jegyezték meg.

A közlemény nem részletezte, hogy milyen lőszereket használtak, de a közösségi média csatornákon azt írták, hogy ukrán kamikaze drónok vették célba a létesítményt. 

Az ukrán vezérkar megerősítette a csapást, a helyiek pedig videókat tesznek közzé a támadás utáni tüzekről.

Az Euromaidan Press arról számolt be, hogy a raktár „elhelyezkedése miatt stratégiai jelentőséggel bír, mivel kulcsfontosságú csomópontként szolgál a kelet-ukrajnai orosz katonai műveletek ellátásához”.

Kijev folytatja az orosz infrastruktúra elleni folyamatos támadásokat drónok és rakéták segítségével. A közelmúltban a megszállt Krím legnagyobb olajterminálját érte támadás, ami üzemanyaghiányt okozott a félszigeten, ami miatt az orosz erőknek mobil üzemanyagtöltő helyeket kellett felállítaniuk, közölte az ATESH partizáncsoport.

Egy ottani hírportál pedig a robbanás után megjegyezte, hogy szakértők szerint lehetetlen eloltani egy ilyen tüzet, amíg az ki nem égeti magát.

Borítókép: Az égő feodosiai olajraktár (Forrás: X/Képernyőkép)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.