Még jobban megerősítik Trump védelmét

Iránból is fenyegetik a republikánus elnökjelöltet.

2024. 10. 13. 19:39
Republican presidential candidate Donald Trump holds election campaign rally
Former US President and Republican presidential candidate Donald Trump gestures as she arrives for a campaign rally at Calhoun Ranch in Coachella, California, on October 12, 2024. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP)
Donald Trump Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump kampánystábja a kormányzathoz fordult, hogy meg tudják erősíteni az elnökjelölt védelmét, miután újabb, nagyon súlyos fenyegetések érték. A kampánystáb most azt kéri, hogy engedélyezzék katonai repülőgépek használatát, és a titkosszolgálat is fokozza a védelmét. Erre nemcsak a két merényletkísérletet követően van szükség, hanem azért is, mert kiderült, 

Irán megtorlásként célba vette Trumpot Kászem Szolejmáni meggyilkolásáért. 

Irán 2020 januárja óta nyíltan fenyegeti Trumpot és azokat a személyeket, akik a nemzetbiztonsági stratégiáját felügyelték akkor, amikor Trump elrendelte egy dróncsapás végrehajtását, amelynek során megölték Kászem Szolejmánit, az iráni Forradalmi Gárda egyik legfontosabb katonai tábornokát. A hírszerzés a múlt hónapban figyelmeztette Trump kampánycsapatát, hogy a fenyegetések az elmúlt időszakban felerősödtek. 

Teherán nem blöfföl, és nem is adja fel egyhamar 

– mondták tisztviselők a Politico tudósítása szerint

A fenyegetés súlyosságát érzékelve a Fehér Ház azonnal beleegyezett, hogy segítséget nyújtson Trump védelmének megerősítéséhez. Joe Biden elnök pénteken közölte, hogy felhatalmazta a titkosszolgálatot felügyelő belbiztonsági minisztériumot, hogy foglalkozzon a kéréseikkel. 

Azt mondtam a minisztériumnak, hogy adjanak meg neki mindent, amire szüksége van

– mondta Biden.

 

Borítókép: Donald Trump (Fotó: AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.