Orosz külügy: vegyi fegyvert használnak az ukránok

Marija Zaharova azt nyilatkozta, hogy az ukránok nyugati segítséggel tervezik a provokációjukat.

2024. 10. 07. 20:42
Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő sajtótájékoztatót tart
Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő sajtótájékoztatót tart Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországnak tudomása van arról, hogy Kijev a nyugati országok támogatásával az észak-kaukázusi védelmi övezetben mérgező vegyi anyagok felhasználásával provokációk sorozatát tervezi végrehajtani az orosz–ukrán háborúban. Ezt Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő nyilatkozta a médiának.

A kollektív Nyugat által teremtett büntetlenség légköre szabadjára engedi a kijevi rezsim kezét, hogy újabb nagyszabású bűncselekményeket hajtson végre mérgező vegyi anyagok használatával. Megbízható értesüléseink szerint az ukrán fél a nyugati országok aktív közreműködésével egy sor Oroszország ellen irányuló provokációt tervez elkövetni

– mondta. 

A diplomata hangsúlyozta, hogy az ukrán fegyveres alakulatok továbbra is szisztematikusan mérgező vegyi anyagokat használnak az orosz fegyveres erők egységei és a civilek ellen az orosz–ukrán háborúban.

Ennek oka az ilyen bűncselekmények politikai pártfogása és de facto jóváhagyása Washington, Berlin, London és Párizs részéről

– fogalmazott Zaharova.

Borítókép: Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő sajtótájékoztatót tart (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.