Sokkoló figyelmeztetés: az új NATO-főtitkár Hitler és Napóleon sorsára juthat

Az új NATO-főtitkárnak emlékeznie kell a történelemre, és le kell mondania az Oroszországgal szembeni agresszív útról. Erről beszélt egy orosz képviselő.

Forrás: Origó2024. 10. 04. 9:40
Mark Rutte NATO-főtitkár egy közös sajtótájékoztatón beszélt az ukrán elnökkel Kijevben 2024. október 3-án (Fotó: AFP)
Mark Rutte NATO-főtitkár egy közös sajtótájékoztatón beszélt az ukrán elnökkel Kijevben 2024. október 3-án (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az újonnan kinevezett NATO-főtitkárnak, Mark Rutténak emlékeznie kell a történelemre, és fel kell hagynia az Oroszországgal szembeni agresszív magatartással – jelentette ki Leonyid Ivlev, a krími régió képviselője, tartalékos vezérőrnagy a RIA Novosztyi hírügynökségnek adott interjújában.

Oroszországnak megvannak a saját nemzeti érdekei, beleértve a geopolitikai és katonai-stratégiai érdekeket is, amelyeket figyelmen kívül hagyni próbáltak mások mellett Napóleon és Hitler is, de nagyon és visszafordíthatatlanul tévedtek – tette hozzá a politikus.

Az agresszorok útján széles léptekkel haladva Rutte azt kockáztatja, hogy megszégyenül

 – mondta.

A parlamenti képviselő szerint Rutte az Egyesült Államok által kiadott mandátumot teljesíti a szövetség vezetői posztján. Mi több, az új főtitkár még arra sem vette a fáradságot, hogy tanulmányozza a blokk alapszabályát, amely többlépcsős folyamatot ír elő az új országok csatlakozására – szögezte le, írta meg az Origó.

Emlékeztetőül: Mark Rutte, Hollandia volt miniszterelnöke október 1-jén foglalta el a NATO-főtitkári székét. A NATO új vezetőjeként első külföldi látogatására Kijevbe érkezett, hogy támogatásáról biztosítsa Ukrajnát az orosz–ukrán háború harmadik évében. Rutte kijelentette, hogy a fegyvergyártás növelését prioritásként fogja kezelni.

Ukrajna egy napon tagja lesz az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének, és Oroszországnak nincs vétójoga

 – mondta Rutte Kijevben. 

 

Borítókép: Mark Rutte NATO-főtitkár egy közös sajtótájékoztatón beszélt az ukrán elnökkel Kijevben 2024. október 3-án (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.