Székesfehérvári születésű katona esett el az ukrán háborúban

Ungváron helyezték örök nyugalomra a 47 esztendős férfit.

2024. 10. 21. 16:07
Katonatemetés Ungváron. Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb kárpátaljai áldozatot követelt az orosz–ukrán háború. Hétvégén helyezték örök nyugalomra Ungváron Olekszij Timirjazevet, aki a magyarországi Székesfehérváron született – adta hírül a Kárpáti Igaz Szó. Az Ungvári Városi Tanács Facebookon közzétett közleménye szerint a 47 esztendős katona még 2024. február 8-án halt meg a Donyecki területen található Avgyijivkában. Mint írják, 2022 júliusában lépett be a hadseregbe, 2023 tavaszán egy csernyihivi területen vívott csatában megsebesült, de felépülése után visszatért és folytatta a szolgálatot.

Az elhunytat felesége és két fia gyászolja. 

A közlemény szerint az elesett katona egy tanár és egy katona gyermeke. Habár székesfehérvári születésű, a híradásokból nem derült ki egyértelműen, hogy magyar származású lenne.

Nem telik el hét, hogy a Kárpáti Igaz Szó ne adjon hírt kárpátaljai katona haláláról. A lap gyűjtése legutóbbi alapján a lassan két és fél éve zajló háborúnak már számtalan kárpátaljai áldozata van, közülük több mint 36 magyar származású áldozatról van tudomásunk.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.