Új utakat keres a túszok kiszabadítására Izrael

A túszok kiszabadításának lehetséges módjait vitatta meg az éjszaka folyamán az izraeli biztonsági kabinet. A Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat vezetője, Ronen Bar korábban Kairóban egyeztetett a kérdésről.

Forrás: The Times of Israel2024. 10. 21. 7:01
Egy tüntető az egyik túsz képét tartja
Egy tüntető az egyik túsz képét tartja Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szóvivője bejelentette, hogy a biztonsági kabinet éjszakai ülésén „új ötleteket” vitattak meg a Gázában fogva tartott túszok kiszabadítására vonatkozóan – számol be róla a The Times of Israel izraeli napilap. Az ülés körülbelül nyolc órán át tartott.

Egy izraeli tisztviselő a találkozó előtt elmondta, hogy a kabinet vizsgálja annak lehetőségét, hogy túszalkuval zárják le a gázai háborút. 

A forrás szerint akár a Hamász palesztin terrorszervezet napokban megölt vezetője, Jahja Szinvár holttestét is felhasználhatják alkualapként a tárgyaláson.

Netanjahu irodája nem erősítette meg ezt az állítást.

Nem fejezzük be a háborút, amíg el nem érjük minden célunkat

– szögezte le a kormányfő hivatalának szóvivője.

Továbbra is katonai nyomást gyakorlunk a Hamászra. Láthatják ennek hatásait Dzsabalijában. Folytatjuk a Hamász tagjainak megölését. Pszichológiai összeomlásra törekszünk

– tette hozzá egy másik tisztségviselő.

Az ülés napirendjén szerepelt Izrael Iránnak adott válasza, a Netanjahu otthonát ért dróntámadás, a Libanonban és Gázában zajló harcok, valamint a túszmentésben való előrelépés lehetőségei. 

A Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat vezetője, Ronen Bar vasárnap Kairóban egyeztetett a túszok kiszabadításáról szóló tárgyalások újrakezdéséhez. Jahja Szinvárt a túszalku egyik fő akadályának tartották, így a megölése új helyzetet teremthet a kérdésben.

Borítókép: Egy tüntető az egyik túsz képét tartja (Fotó: Anadolu via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.