Vonatjegyet és pénzt kapnak a bázeli hajléktalanok, ha nem térnek vissza

A svájci Bázel városa „csak oda” vonatjegyet vásárol a hajléktalanoknak bármelyik európai városba – egy feltétellel: ha aláírnak egy szerződést, mely szerint sosem térnek vissza a városba – írta meg a V4NA nemzetközi hírügynökség, a Newsweek portálra hivatkozva.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 05. 03. 13:05
null
Vatiknvros, 2021. janur 21. Hajlktalanok a vatikni Szent Pter tren 2021. janur 21-n. Elz nap elhunyt egy 46 ves hajlktalan a Szent Pter tren. Vele egytt az elmlt hrom hnapban 10-re emelkedett az olasz fvrosban elhunyt, fedl nlkl lk szma. MTI/EPA-PA/Claudio Peri Fotó: Claudio Peri Forrás: MTI/EPA-PA/Claudio Peri
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bármely európai célállomásra szóló vonatjegyet és hozzá némi költőpénzt (húsz svájci frankot) is igényelhetnek a bázeli hajléktalanok – írta meg a Newsweek.

Toprak Yergu városi tisztségviselő a helyi sajtónak arról is beszélt, hogy mindezért cserébe a hajléktalanoknak alá kell írniuk egy szerződést, amelyben az áll: egy meghatározott ideig nem térnek vissza Svájcba. A szerződést megszegők kitoloncolásra számíthatnak.

A Le News svájci angol nyelvű lap szerint eddig harmincegy hajléktalan élt a város ajánlatával: közülük négyen eredetileg Romániából, heten pedig Németországból és ugyanennyien Belgiumból érkeztek. Az intézkedést kritizálók „utcai tisztogatásról” beszélnek és kifogásolják, hogy a jómódú ország városa „zéró toleranciát” tanúsít a hajléktalanokkal szemben.

Néhány éve a Guardian írt arról, hogy az Egyesült Királyságban több város hasonló módon próbált megszabadulni a hajléktalanjaitól: négy év alatt több ezer fedél nélkülinek vásároltak egyirányú jegyet.

A hírt a V4NA nemzetközi hírügynökség közölte.

(A borítóképen, amely csak illusztráció, hajléktalanok a vatikáni Szent Péter téren 2021. január 21-én. Fotó: MTI/EPA-PA/Claudio Peri)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.