Deutsch Tamás: A bizottsági elnök ismerje el az erőfeszítéseinket

Az elmúlt években az EP baloldali többsége minden eszközzel próbálta felszámolni a tagállamok szuverenitásra és alapvető politikai berendezkedésének tiszteletben tartására vonatkozó jogokat.

Judi Tamara (Strasbourg)
2019. 07. 16. 11:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Európai Bizottság elnöke ismerje el és támogassa az unió külső határait megvédő országok erőfeszítéseit” – fogalmazott Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője a testület strasbourgi plenáris ülésén, egyúttal két további szempontot ajánlva Ursula von der Leyen elnökjelölt figyelmébe. Mint mondta, az elmúlt években az EP baloldali, bevándorláspárti többsége minden eszközzel, köztük a hetes cikkelyes eljárással is próbálta felszámolni az uniós szerződésekben rögzített, a tagállamok szuverenitásra és alapvető politikai, illetve alkotmányos berendezkedésének tiszteletben tartására vonatkozó jogokat.

„A bizottság elnökétől azt várjuk, hogy a szerződések őreként tevékenykedő testület vezetőjeként mindent tegyen meg a nemzeti identitás és a tagállamok alkotmányos szuverenitásának maradéktalan tiszteletben tartása védelmében” – mondta. Harmadszor pedig kiemelte: „a regionális fejlesztési és az agrártámogatási és – fejlesztési források nem könyöradományok. Azt várjuk a bizottság következő elnökétől, hogy az unió következő, hétéves keretköltségvetése ne büntesse, hanem támogassa az unió átlagánál nagyobb ütemben fejlődő, gyorsabban felzárkózó, a szegénység visszaszorítása érdekében komoly erőfeszítéseket tevő közép-európai államokat, a V4-ket„ – szögezte le Deutsch Tamás felszólalásában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.