Globális alapot hoz létre az ENSZ

Forrás: MTI2020. 03. 23. 11:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ENSZ globális alapot hoz létre az új típusú koronavírus-fertőzésben (Covid-19) világszerte megbetegedettek kezelésének támogatására – jelentette be hétfőn Ine Marie Söreide norvég külügyminiszter közleményben.

A több adományozó által létrehozott, az ENSZ védnöksége alatt működő alap legfontosabb célja, hogy a gyengébb egészségügyi rendszerrel rendelkező országoknak segítséget nyújtson a járvány elleni harcban, s mérsékelje a vírus okozta hosszantartó következményeket.

A közleményben leszögezték, hogy az alap létrehozásával a járvány elleni küzdelem kiszámíthatóbb és hatékonyabb lesz.

A járványban, amely először valószínűleg decemberben, Kínában bukkant fel, már csaknem 340 ezren fertőződtek meg világszerte, és több mint 14 500-an haltak bele.

A legutóbbi adatok szerint a halálos áldozatok száma Olaszországban meghaladta a kínaiét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.