Gorka Sebestyén: Erőszakra uszítanak a demokraták!

Donald Trump tanácsadója szerint kettős mércét alkalmaz Washington baloldali polgármestere.

Magyar Nemzet
2021. 01. 06. 16:33
TRUMP, Donald
Washington, 2021. január 6. Donald Trump amerikai elnök egyik támogatója az amerikai elnökválasztás eredményének kihirdetése elleni tiltakozáson Washingtonban 2021. január 5-én. Több Trumpot támogató csoport is bejelentette, hogy január 6-án is nagygyûlést tartanak, mert szerintük széles körû csalások történtek, s valójában Trump nyerte az elnökválasztást. MTI/AP/Jacquelyn Martin Fotó: Jacquelyn Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Demokrata Párt erőszakra uszít – ezt mondta Gorka Sebestyén a Hír TV amerikai partnertelevíziójának, a Newsmax csatornának. Donald Trump amerikai elnök tavaly nyáron kinevezett tanácsadója annak kapcsán beszélt, hogy nagygyűlést tartanak ma Washingtonban a novemberi elnökválasztást elvesztő Trump hívei. Míg azonban az amerikai főváros demokrata párti polgármestere, Muriel Bowser tétlenül nézte az antifa és a Black Lives Matter szélsőbaloldali szervezetek elmúlt fél évben történt zavargáshullámát, addig

a békés jobboldali tüntetőkre ráhívta a Nemzeti Gárdát, és lezárta a belvárost.

Gorka Sebestyén arról is beszélt, hogy a radikális baloldali tüntetők megtámadták Josh Hawley republikánus szenátor házát, és életveszélyesen megfenyegették a feleségét, aki újszülött gyermekével egyedül volt otthon a támadás idején.

– Amerikában van egy párt, amelyik törvényesítette, szentesítette az erőszakot.

A CNN, a Washington Post pedig beszámolhatna arról, hogy ez a párt nem a Republikánus, hanem a Demokrata Párt – hangsúlyozta Gorka Sebestyén. A beszélgetést itt tekinthetik meg:

Mint arról korábban beszámoltunk: a washingtoni kongresszus a mai napon számolja meg és hitelesíti az elektori szavazatokat, ez az utolsó lépés az új elnök – Joe Biden – megválasztásának folyamatában. Noha ez elméletileg formalitásnak számít, a demokratákat tömeges csalások elkövetésével vádoló Donald Trump még abban bízik, hogy alelnöke, a szavazatszámlálás folyamatát vezető Mike Pence még hiteltelenítheti az eredményt.

A republikánusok egyébként nem csupán az elnökválasztást veszítették el, de a kongresszus felsőháza, a szenátus felett is minden bizonnyal elveszítik az irányítást a tegnap tartott georgiai pótválasztás nyomán.

Washington, 2021. január 6.
Donald Trump amerikai elnök egyik támogatója az amerikai elnökválasztás eredményének kihirdetése elleni tiltakozáson Washingtonban 2021. január 5-én. Több Trumpot támogató csoport is bejelentette, hogy január 6-án is nagygyűlést tartanak, mert szerintük széles körű csalások történtek, és valójában Trump nyerte az elnökválasztást
MTI/AP/Jacquelyn Martin

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.