Ha Bernie Sanders támadja Magyarországot, akkor végünk van?

Két napja rettegésben élek.

Pósa Árpád
2020. 04. 01. 11:17
SANDERS, Bernie
Richmond, 2020. február 28. Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó Bernie Sanders vermonti szenátor egy kampányrendezvényen, a Dél-Karolina állambeli Richmondban 2020. február 27-én. Az elnökválasztást november 3-án tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Erik S. Lesser Fotó: Erik S. Lesser
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két napja rettegésben élek. A Parlament hétfői döntése után megszólalt egy igazi nagyágyú is. Elmarasztaló véleménye arcul csapott, sokkolt, azóta sem térek magamhoz. Mert az ő véleménye – tényleg – megsüvegelendő. Független, objektív és mértékadó.

Két napja azon tűnődöm, hogy ha Bernie Sanders támadja Magyarországot, akkor végünk van?

Mert Uncle Bernie a következőket írja a Twitteren: „A történelem folyamán az autokrata vezetők mindig a válság pillanatait használták ki, hogy ellenőrizetlen hatalomra tegyenek szert. Magyarország Orbánja a legfrissebb példa. Most minden korábbinál határozottabban ki kell állnunk a demokráciáért és a törvényességért.”

Bernie, Bernie… Milyen rövid is tud lenni az ember emlékezete. Hogy el tudja felejteni valaki, aki mostanában demokrata (?!) elnökjelölt-jelöltként futkos az Egyesült Államok térképén, hogy nemrégen még a Szovjetuniót éltette. Egy igazi kommunista diktatúrát, amely emberek tízmillióinak halálát okozta, pusztán azért, mert mást gondoltak a világról. Pontosan olyan diktatúrát magasztalt, amilyen ellen Orbán Viktor is harcol. És harcolni is kell, mert lehet, hogy Amerikában meg lehet téveszteni az embereket, de mi itt, Magyarországon pontosan fel tudjuk ismerni a kommunistákat. Az USÁ-ban ugyanis nem volt kommunizmus, nekünk viszont volt szerencsénk visszatérően találkozni vele az elmúlt 100 évben. Ebből 40 évet kényszerű és tragikus társbérletben töltöttünk el.

Azért kell a mai napig harcolni a kommunizmus gyilkos eszméje ellen, mert éltetői itt vannak közöttünk. Nekik nyújtja a messzi távolból balzsamos vigaszt adó mondatait a jó öreg Bernie is. Az egykori internacionalizmus ma globalizmus néven ível át óceánokon, bár a világjárvány mintha kissé behúzta volna a mozgalom kézifékjét. Tartani kell a lelket a magukat demokrata, szocialista, liberális, balos, zöld vagy szivárványos terepruhában álcázó helyi kommunistákban. A mi kommunistáinkban.

Ezért is tudjuk pontosan, hogy amikor Bernie bá’ támad, akkor éppen minden rendben van. Jó úton haladunk, és ez zavarja a legjobban őket. Nem az, hogy a tények, a valóság ismerete nélkül alkotnak markáns, ám hazug véleményt. A valóság, a tények soha nem szokták zavarni a kommunistákat.

Ja, és abból a demokráciából, amit Bernie Sanders emleget, köszönjük, nem kérünk. Negyven év egyszer, s mindenkorra elég volt.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.