Ha Trump veszít, jön a szocialista forradalom

Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.

Munkatársunktól
Forrás: Breitbart2020. 07. 02. 12:07
BIDEN, Joe; SANDERS, Bernie
Charleston, 2020. februr 26. Az amerikai Demokrata Prt elnkjelltsgre plyz Bernie Sanders vermonti fggetlen szentor s Joe Biden volt alelnk (b-j) a dl-karolinai elvlasztst megelz televzis vitn, Charlestonban 2020. februr 25-n. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorra jelennek meg az amerikai jobboldali sajtóban az egyre merészebb forgatókönyvek arra az esetre, ha Donald Trump amerikai elnök helyett Joe Biden demokrata kihívó nyerné meg a novemberben esedékes elnökválasztást. Az elmúlt hetekben indult, egyelőre nem csillapodó utcai tüntetések ugyanis nem tettek jót Trump népszerűségének, közvélemény-kutatások szerint vékonyodott a különbség közte és Biden között.

Júliusban kerül a boltokba Joel Pollak Vörös november című könyve, az altright mozgalom zászlóshajójának, a Breitbartnak a szerkesztője ebben arról ír: az utcai zavargások valójában a demokraták radikális választási kampánya, végső céljuk pedig az Egyesült Államok intézményrendszerének leépítése. – Kezdték a rendőrség költségvetésének drasztikus csökkentésével – írja a Breitbart Pollak könyvének összefoglalójában. A fekete amerikaiak elleni rendőri brutalitás következtében indult tömegtüntetések egyik jelszavává vált a rendőség költségvetésének csökkentése, amit több demokrata párti politikus is támogat. Pollak könyve szerint azonban ez csak az egyik lépés, volt olyan város, mint Minneapolis ahol teljesen felfüggesztették az igazságszolgáltatást, s ez várhat New Yorkra is: a keleti parti nagyváros rendőrségének büdzséjéből a napokban egymilliárd dollárt vontak el. Pollak szerint a népszerű demokrata kongresszusi képviselőnő, Alexandra Ocasio-Cortez nem állna meg itt, az igazságszolgáltatás intézményeinek további leépítésére törekszik.

– Az a tervük, hogy demokrata többségű szenátust hoznak létre – fogalmazott a cikkben Pollak. Az intézményrendszerek feletti hatalomátvétel folyamatába illeszkedik az újságíró szerint az a demokrata terv, ami az ötvenegyedik, önálló állam szintjére emelné a fővárost, Washington D.C.-t. A kongresszus alsóháza már a múlt héten megszavazta a kezdeményezést, a republikánus többségű szenátuson azonban várhatóan nem fog átmenni a jogszabálytervezet. Pollak azonban úgy véli, ha a választások után a felsőházban demokrata többség lesz, úgy megszavazzák majd a kezdeményezést, ezzel két további demokrata helyet biztosítva a szenátusban.

– Ezzel megvalósul a szocialista forradalom – fogalmazott az újságíró, aki szerint így lebontják az akadályt a demokrata környezetgazdasági reformterv, a zöld New Deal előtt, s leomlanak a falak az illegális bevándorlás elől is. – Átírják a forradalom előtti történelmet, hogy minket, akik emlékeznek majd, milyen is volt korábban a világ, rasszistáknak kiáltsanak ki – tette hozzá Pollak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.