Kirúgták az amerikai színészeket, mert fehér bőrűek

Szélsőjobboldali aktivisták rontottak be a franciaországi régió tanácsülésére; ki akarják vizsgálni a svéd kormány járványkezelési folyamatait. Arkansas állam nem engedi a transznemű nőket a női diáksportba; törölték a Hamupipőke előadást, mert csak fehér bőrű színészek játszottak benne.

2021. 03. 26. 20:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélsőjobboldali francia aktivisták az iszlamizálódást kifogásolják

A Franciaország déli részén fekvő Okcitánia régió regionális tanácsának ülésére rontottak be a szélsőjobboldalinak tartott Action Française csoport aktivistái, akik Franciaország iszlamizálódása ellen tiltakoztak.

A Toulouse-ban ülésező tanácskozáson a tanács elnöke, Carole Delga tartott beszédet, amikor a teremben lévő hallgatóság kiabálásra és rohangálásra lett figyelmes. Az épület biztonsági szolgálata végül megakadályozta az illetéktelen behatolók bejutását a terembe, de az aktivistáknak mégis sikerült egy transzparenst a közelben hagyniuk, amelyen a „Halál az iszlamo-baloldalra!” felirat állt. Az aktivisták Franciaország erőteljes iszlamizálódása ellen tiltakoztak. A csoport akcióját minden politikai oldal elítélte.

Forrás: Twitter, Sputnik News

Németországban végeztették a munkát Svédország helyett

Az elmúlt három hónapban félmillió PCR-teszt analizálását végeztette Svédország Németországban. A mintákat kisrepülővel szállították a München melletti laboratóriumba, ami sokak szerint elkerülhető lett volna, ha a hatóságok felkészültebben végzik a munkájukat. A stockholmi Karolinska Intézet rektora szerint az intézményben is lett volna erre kapacitás, amit nem használtak ki.

Közben a svéd parlament Alkotmányügyi Bizottsága vizsgálatot indított a kormány járványkezelése kapcsán. Az első lépések között pénteken meghallgatják az illetékes hatóságok felsővezetőit. A vizsgálat eredményét júniusra ígéri a bizottság.

Források: SVT, Sveriges Radio

Arkansas megtiltja a transznemű nők részvételét a női diáksportban

Csütörtökön Arkansas állam republikánus kormányzója is aláírta az állam új törvényét, amely szerint a diáksportban az atléták csak a születési nemük szerinti csapatban versenyezhetnek, nem a saját maguk által meghatározott nemük szerint.

Az amerikai transznemű atléták petíciót nyújtottak be az amerikai szervezetnek, az NCAA-nak (az amerikai Felsőoktatási Intézmények Atlétikai Szövetsége). A petícióban az ötszáz transznemű diáksportoló arra kéri az atlétikai szövetséget, hogy bojkottálja az érintett államokat, és ne szervezzen felsőoktatási sportversenyeket azokban az államokban vagy iskolákban, ahol a férfinak született transznemű nők nem versenyezhetnek a női csapatokban. Az NCAA még nem nyilatkozott arról, hogy szándékában áll-e részt venni a transzneműek által kért bojkottban.

Forrás: Axios, AP News

Egy minnesotai színház elbocsátotta a színészeket, mert fehérek

Egy minnesotai színház heves bírálatok középpontjába került, ezért a színház az „etnikai sokszínűségéért felelős” menedzserének tanácsára levette repertoárjáról a Hamupipőke című színdarabot és elbocsátotta a darabban szereplő színészeket, mert azok 98 százaléka fehér bőrű volt.

Az eset után a Chanhassen Dinner színház közleményt tett közzé weboldalán, amelyben tájékoztatja a közönséget, hogy a Hamupipőke című darab a sokszínűség, egyenlőség és befogadás elvének tiszteletben tartása miatt lekerült a színház programjáról. A programot a színház egy másik színdarabbal fogja pótolni, amelynek minden elemét a hármas elv irányai szerint fogják kialakítani. Ezentúl fekete és amerikai őslakosokból álló munkacsoportokat fognak felkérni arra, hogy eszerint elemezzék a színház munkáját.

A The Daily Mail arra hívta fel a figyelmet, hogy a színház nehéz helyzetbe kerülhet a színes bőrű színészek felvételével vállalt kötelezettségével, ugyanis Chanhassen városában a lakosság 92,5 százaléka fehér bőrű.

Forrás: The Blaze, Chanhassen, The Daily Mail

(Borítókép: A Chansen Dinner színház társulatáról készült korábbi fotó. Forrás: Facebook.com/chanhassendinnertheatres )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.