Salvini szerint a bevándorlók integrálása csak az illegális migráció megállításával biztosítható

Orbán Viktor kormánya a határzárral eredményt ért el, jelenleg Magyarország a lehető legkevesebb illegális belépéssel számol Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormánypárt Liga vezetője szerint. Salvini erről pártja kampánytalálkozóján beszélt pénteken.

Forrás: MTI2019. 05. 03. 14:52
ORBÁN Viktor; SALVINI, Matteo
Budapest, 2019. május 2. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes kezet fog sajtótájékoztatójukon Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matteo Salvini az Olaszországot és egész Európát érintő bevándorlás problémájáról szólva kijelentette, hogy a migránsok „ tényleges integrációja” csak abban az esetben valósítható meg, ha a migránsok létszámát ellenőrzés alatt tartják.

„Ha évente 100 vagy 200 ezren érkeznek, kisebb és nagyobb hajókkal, akkor az káoszt teremt: én nem akarok káoszt” – jelentette ki Matteo Salvini.

Az olasz belügyminiszter Ferenc pápa korábbi kijelentéseit idézve hangsúlyozta, hogy a helyzet ellenőrizhetetlenné válik, ha a politika az egyházfő „nyitott kikötők” és „mindenki jöhet” jelszavait követi.

Matteo Salvini megjegyezte, szerinte Ferenc pápa sem akar káoszt.

Az Emilia-Romagna tartományban található Fidene városában tartott Liga-gyűlésen Matteo Salvini csütörtöki magyarországi látogatására is utalt: a határzár építését dicsérte az illegális bevándorlók megállítására. Orbán Viktor eredményt ért el, jelenleg az illegális belépések száma Magyarországra a lehető legkevesebb – jelentette ki.

Kifejtette, a „szabályosan” érkező és „jó szándékú” bevándorlókat testvéreinek tartja. Hozzátette, Olaszországba azonban nem lehet többé hajóval megérkezni, „amíg én vagyok a belügyminiszter csak engedéllyel lehet belépni Olaszországba, ha nincs engedély, nincsen belépés”.

Matteo Salvini emlékeztetett, hogy az EP választások előtti vasárnap, május 18-án a milánói dóm előtti térre várja az olaszokat egy – mint mondta – „precedens nélküli” politikai találkozóra. A Salvini meghirdette európai szuverenisták megmozdulására a Liga vezetőjének bejelentése szerint 15 európai jobboldali párt vezetője vesz majd részt, köztük Marine Le Pen a francia Nemzeti Tömörülés (RN) elnöke, valamint dán, finn, svéd, német, osztrák, cseh, bolgár erők.

Matteo Salvini kijelentette: a közelgő EP-választások forradalmat hoznak Európába, és „az európai forradalom most Olaszországból indul!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.