Várhelyi Olivér válthatja Trócsányi Lászlót

Ursula von der Leyen szóvivője egyelőre nem erősítette meg a nevet, de azt elárulta: az elnökasszony ma délután beszélt Orbán Viktorral telefonon és új biztosjelöltet kért.

2019. 09. 30. 17:25
VÁRHELYI Olivér; SZIJJÁRTÓ Péter
Brüsszel, 2018. július 16. Az Európai Unió Tanácsa által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Várhelyi Olivér nagykövet, a brüsszeli Állandó Képviselet vezetõje (b) az Európai Unió külügyminisztereinek brüsszeli ülésén 22018. július 16-án. (MTI/Az Európai Unió Tanácsa/Mario Salerno) Fotó: Mario Salerno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhelyi Olivér, hazánk Európai Unióhoz akkreditált nagykövete lehet az új magyar biztos – közölték egybehangzó uniós források. A Magyar Nemzetnek Ursula von der Leyen szóvivője egyelőre nem erősítette meg a nevet, de azt elárulta: az elnökasszony ma délután beszélt Orbán Viktorral telefonon és új biztosjelöltet kért a magyar miniszterelnöktől.

Ismert, Trócsányi László jelöltségét ma délelőtt másodszorra is leszavazta az Európai Parlament jogi szakbizottsága.

Jens Flosdorff tudatta azt is lapunkkal: von der Leyen kérése, hogy a magyar kormány mielőbb álljon elő az új névvel.

- A biztosjelöltnek természetesen az egész folyamaton át kell esnie, és a JURI szakbizottságnak is rá kell bólintania a személyre – fogalmazott a szóvivő, hozzátéve: magától értetődő feltétel az is, hogy a jelölt alkalmas legyen a bővítési és szomszédságpolitikai portfólió vezetésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.