Von der Leyennel és a néppárttal is egyeztetett Orbán Viktor Brüsszelben

Míg hazánk hajthatatlannak tűnik a biztosjelöltet illetően, Von der Leyen nagy nyomást helyezett Romániára annak érdekében, hogy az ország női jelölttel álljon elő.

2019. 10. 18. 17:35
null
Forrás: Novák Katalin/Teitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU-csúcs margóján Orbán Viktor miniszterelnök Ursula von der Leyen leendő bizottsági elnökkel is találkozott – tudta meg a Magyar Nemzet. Magyarország továbbra is egyetlen biztosjelölttel rendelkezik, aki Várhelyi Olivér EU-hoz akkreditált magyar nagykövet.

A hét elején az Európai Bizottság részéről közölték, hogy valamennyi biztossal még nem rendelkező tagországtól (Magyarország, Franciaország és Románia) két új aspiránst – egy férfit, illetve egy nőt – várnak. Míg hazánk hajthatatlannak tűnik a kérdésben, Von der Leyen nagy nyomást helyezett Romániára annak érdekében, hogy az ország női jelölttel álljon elő.

Fotó: Novák Katalin/Teitter

Időközben az Európai Néppárt részéről pedig azt közölték: a magyar miniszterelnök Brüsszelben a Fidesz néppárti tagságát vizsgáló testülettel egyeztetett. A magyar kormánypárt március óta felfüggesztett néppárti tagsággal működik. Orbán Viktor legutóbb júniusban találkozott a vizsgálóbizottság tagjaival – Herman van Rompuyjel, Hans-Gert Pötteringgel, illetve Wolfgang Schüssellel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.