Nyilvánosak a POSZT versenydarabjai

Szilléry Éva
2019. 03. 13. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős versenyprogramot állítottak össze klasszikus és kortárs drámákból a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozóra (POSZT) az idei válogatók, Gulyás Gábor esztéta, és Zalán Tibor író, dramaturg. Nyár elején két határon túli előadás verseng a legnagyobb hazai színházi seregszemle díjaiért: a Mi történt Baby Jane-nel? a Szabadkai Népszínház darabja, valamint Molnár Ferenc Az üvegcipő című drámája nyomán készült, az Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című dráma a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának előadásában.

A Katona József Színház két darabbal szerepel a POSZT-on: a napokban bemutatott Fejes Endre–Tasnádi István: Rozsdatemető 2.0 előadásával és a stúdiószínpadra rendezett Jeanne D’Arc című darabbal. A Vígszínház nagy sikerű előadása a Charlie Chaplin, A diktátor és a Pesti Magyar Színház Eugène Ionesco A székek című drámája is a versenydarabok között lesz.

A Nemzeti Színház a Woyzecket, valamint a Gyulai Várszínházzal közös Caligula helytartóját viszi Pécsre. A József Attila Színház Tolsztoj klasszikusával, a Karenina, Annával az Örkény Színház Szvetlana Alekszijevics Secondhand című darabjával, a Radnóti Színház pedig Székely Csaba 10 című drámájával vesz részt a mustrán. Csehov Ványa bácsiját a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Váci Dunakanyar Színház közös előadásában láthatjuk, a Debreceni Csokonai Színház Dosztojevszkij Idióta című darabjával, a székesfehérváriak pedig egy kortárssal, Tasnádi István Kartonpapa című produkciójával utaznak Pécsre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.