időjárás 4°C Ignác 2023. február 1.
logo

Orbán Viktor: Azon dolgozunk, hogy megmentsük a Dunaferrt

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában – Fotókiállítás a Párbeszéd Házában

Forrás: MTI
2019.08.11. 18:56

Aleppó. Háború. Újjászületés – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában címmel nyílik fotókiállítás a budapesti Párbeszéd Házában szerdán.

A tárlat Solymári Dániel humanitárius szakember, publicista és Bielik István Hemző Károly-díjas fotóriporter fényképeit mutatja be – közölte a Párbeszéd Háza az MTI-vel.

Bielik István képei a szíriai polgárháború egyik legaktívabb időszakában készültek, megörökítve a harcoló és bajtársaikat veszített katonákat, a lakosságot, a gyermekeket és az időseket, a háború szereplői által elszenvedett borzalmakat. Solymári Dániel azt a drámát fotózta, amelyet a háború maga mögött hagyott, üres utcákat, düledező, omladozó házakat, szétlőtt tereket.

Míg Bielik István képei jellemzően sötétebb tónusúak, Solymári Dániel anyagában már ott a napfény, a mosoly, a béke, egy új élet hite, az újrakezdés reménye – olvasható a közleményben.

A tárlat tartalma és kerete a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által Aleppóban elkezdett karitatív munka, amely az ország egy talán új fejezetéhez vezet.

A kiállítást Tüske László arabista, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója nyitja meg augusztus 14-én. A tárlat szeptember 8-ig látható.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.