Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában – Fotókiállítás a Párbeszéd Házában

Aleppó. Háború. Újjászületés – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában címmel nyílik fotókiállítás a budapesti Párbeszéd Házában szerdán.

Forrás: MTI2019. 08. 11. 18:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárlat Solymári Dániel humanitárius szakember, publicista és Bielik István Hemző Károly-díjas fotóriporter fényképeit mutatja be – közölte a Párbeszéd Háza az MTI-vel.

Bielik István képei a szíriai polgárháború egyik legaktívabb időszakában készültek, megörökítve a harcoló és bajtársaikat veszített katonákat, a lakosságot, a gyermekeket és az időseket, a háború szereplői által elszenvedett borzalmakat. Solymári Dániel azt a drámát fotózta, amelyet a háború maga mögött hagyott, üres utcákat, düledező, omladozó házakat, szétlőtt tereket.

Míg Bielik István képei jellemzően sötétebb tónusúak, Solymári Dániel anyagában már ott a napfény, a mosoly, a béke, egy új élet hite, az újrakezdés reménye – olvasható a közleményben.

A tárlat tartalma és kerete a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által Aleppóban elkezdett karitatív munka, amely az ország egy talán új fejezetéhez vezet.

A kiállítást Tüske László arabista, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója nyitja meg augusztus 14-én. A tárlat szeptember 8-ig látható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.