Ma kezdődik a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzus

Ma kezdődik a Miranda Liu hegedűművész által alapított New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzus. Az eseményen a kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezik középpontba szeptember 3-ig Budapesten három helyszínen.

Forrás: MTI2019. 08. 30. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koncerteknek a Festetics- és Benczúr-palota, valamint a Régi Zeneakadémia kamaraterme ad otthont.

A koncerteken fellép többek között a Central European String Quartet, Érdi Tamás zongoraművész, Klenyán Csaba klarinétművész, Bartosz Koziak gordonkaművész Lengyelországból. Először lép fel Magyarországon a fesztivál keretében Georgij Csaidze zongoraművész Oroszországból, debütál a Central European Strings kamarazenekar és bemutatkoznak a fellépők közül a fiatal művészgeneráció legsikeresebb kamarazenészei is.

A fesztivál mesterkurzusán a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy egyéni órákon tanulmányozzák a szóló és kamarazenei repertoárt a fesztivál művészeivel. Emellett részt vehetnek a fesztivál versenyén, amelynek díja egy szóló fellépés a Central European Strings kíséretében a zárókoncerten a mesterkurzus tanárai mellett.

Miranda Liu hegedűművész Amerikában született és a salzburgi Mozarteumban és budapesti Zeneakadémián végezte tanulmányait, 19 évesen lett Magyarország legfiatalabb koncertmestere a Concerto Budapestnél. Második hazájának tekinti Magyarországot, amelynek zenei életében nagyon aktívan vesz részt nemcsak szólistaként, kamarazenészként és koncertmesterként, hanem innovatív nemzetközi projektek ötletgazdájaként és elindítójaként is – írják a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.