Dzsessz és szving örökzöldek, hölgykoszorúban

Ez év őszén lett ötven éves László Boldizsár a könnyűzene és az opera világában is sikeres tenor. Ennek apropóján BoldiÖtven címmel ad nagyszabású koncertet 2020 elején, stílusosan, pont Boldizsár napján, január 6-án az Erkel Színházban. Az eddigi hagyományoknak megfelelően egy elő-bemutató is lesz még idén, december 30-án, a Szegedi Nemzeti Színházban.

Breuer Csilla
2019. 12. 18. 20:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

László Bodizsár 1969. szeptember 18-án született Keszthelyen és zenei tanulmányait már általános iskolás korában megkezdte. Trombitálni, majd énekelni tanult, Gór Nagy Mária színiiskolájának elvégzése után több vidéki városban játszott zenés színházi előadásokban. A Cotton Club Singers nevű együttes alapító tagja és vezetője volt. 2008-ban a Szegedi Nemzeti Színház magánénekesként szerződtette, ezzel elindult operaénekesi karrierje is. Nagy sikerű főszerepeit nincs terem felsorolni, mint ahogy azokat a hazai színházakat, ahol fellépett is csak a teljesség igénye nélkül: a Magyar Állami Operaház, a Miskolci Nemzeti Színház, a Győri Nemzeti Színház, a Szegedi Szabadtéri Játékok. Vendégszerepelt számos európai ország operaszínpadán, de Mexikóban és Kínában is.

László Boldizsár elmúlt évtizede az operáról szólt, most viszont születésnapi koncertjén ahhoz a műfajhoz tér vissza, amit nem, vagy csak ritkán hallhattunk tőle 2008-tól errefelé. Magyarország első számú, big bandjének, a Budapest Jazz Orchestrának kíséretével örökzöld dzsessz és szving számokat hallhatunk tőle és vendégeitől.

A kiválasztott magyar és amerikai előadók – Tony Bennett, Frank Sinatra, Tom Jones, Engelbert Humperdinck, Máté Péter és mások – számainak bemutatásához Rálik Szilviát az Opera egyik vezető szopránját, Szekeres Adrienn énekesnőt, akivel anno együtt kezdte a pályát, Schell Judit színésznőt, aki az est háziasszonya is egyben, és feleségét, Nánási Helgát kérte fel, aki szintén a Magyar Állami Operaház szólistája. Vámos Miklós, Éger László és Zöldi Gergely kifejezetten erre a koncertre elkészítette a dalok magyar nyelvű átiratát.

A szervezők a koncerthez kapcsolódóan egy jótékonysági kampányt indítottak a Heim Pál Gyermekkórház javára. Egy karácsonyi video klipet forgattak a koncert közreműködőivel, a kampányt fémjelző dal jogdíjaiból, illetve a koncert a jegybevételének előre meghatározott hányadából áll majd a gyerekek gyógyítására szánt támogatás.

A Lassan ideér című videoklip a következő linken elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=-BZaGVargns

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.