időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Orbán Viktor: Brüsszel hazudott a szankciókról

Debreceni polgármester: Örömmel fogadjuk az új természettudományi múzeumot

Forrás: MTI
2020.01.23. 19:32

Debrecen örömmel fogadja az új természettudományi múzeumot – közölte a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere az MTI-vel csütörtökön.

Papp László (Fidesz-KDNP) közleményében Debrecen és a vidéki Magyarország nevében visszautasította Karácsony Gergely budapesti főpolgármester állítását, miszerint tragikus lenne a természettudományi múzeum Debrecenbe költöztetése.

- Bármilyen hihetetlen is a volt debreceni diák számára, a fővároson kívül is van élet, mint ahogy azt az ő példája is mutatja – írta Papp László.

Közleménye szerint Debrecen a város jövőjét meghatározó lehetőségként tekint az új természettudományi múzeumra. Debrecen egyértelműen elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsa egy ilyen nagy jelentőségű fejlesztés megvalósításához.

Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően úgy ítélik meg, hogy Debrecen ideális választás – jelezte Papp László hozzátéve: tisztában vagyunk azzal, hogy a természettudományi múzeum nem kizárólag kiállítóhely, hanem olyan intézmény, ahol tudományos kutatások zajlanak.

A Debreceni Egyetem, a város oktatási rendszerének egészével együtt, biztosítani tudja a múzeum működéséhez szükséges szakemberek képzését. – Teljes mértében támogatjuk a Magyar Természettudományi Múzeum és a Debreceni Egyetem között kialakítandó tudományos és oktatási együttműködést – tudatta a polgármester, hozzátéve: a természettudományi múzeum elhelyezésére olyan területeket vizsgálnak, amelyek állami tulajdonban vannak, városon belüli elhelyezkedésük pedig minden szempontot figyelembe véve ideális.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.