Ingyen olvasnivaló a könyves szekérről

Az oktatás online módon zajlik, és a szabadidejüket vélhetően szintén okoseszközeikkel múlatják a gyerekek. Ezen a helyzeten szeretne javítani a Közkincs Egyesület.

2020. 03. 23. 10:24
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány otthonmaradásra kényszeríti a diákokat. Az oktatás online módon zajlik, és a szabadidejüket vélhetően szintén okoseszközeikkel múlatják a gyerekek. Ezen a helyzeten szeretne javítani a Közkincs Egyesület oly módon, hogy a Mozgó Könyvek online könyves szekér készletét jelentős mennyiségű, ingyenesen elérhető kötettel tölti fel. Így naponta akár öt ingyenkönyv is választható egyszeri kiszállítási költség mellett.

– Az ingyenes könyvkészletben igyekszünk minél több kötelező olvasmányt, valamint ifjúsági és gyermekirodalmat elérhetővé tenni – fogalmazott Boda István, az egyesület elnöke, aki felidézte: hat éve vezették be a közhasznú könyvterjesztést az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyedi támogatásával.

Bizonnyal mindannyian találkoztunk már a Közkincs Egyesület könyves szekereivel. Ez az eszköz pompásan szolgálja céljukat, az olvasásra nevelést azzal, hogy forgalmas közterületeken néhány száz forintért válogatott minőségű köteteket adnak az érdeklődők kezébe.

– Az olvasásprogram keretében tízezrek váltak rendszeres vásárlóinkká és könyvek százezreit mentettük meg az enyészettől, újabb és újabb olvasókhoz eljuttatva a műveket – mondta az elnök, hozzáfűzve: mivel egyre nagyobb igény mutatkozott a vidéki településekről az olcsó és minőségi irodalom iránt, a múlt év végén elindították online virtuális könyves szekerüket, amely február végétől országosan elérhetővé vált házhoz szállítással is, a www.mozgokonyvek.hu oldalon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.