Gyors segítség a bajba jutott színészeknek

Újabb jó hír, s újabb bizonyíték az összefogásra, a segítőkészségre.

Magyar Nemzet
2020. 04. 09. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb jó hír, s újabb bizonyíték az összefogásra, a segítőkészségre. Holnaptól, tehát Nagypénteken megkezdheti a rászoruló színészek kifizetését a Színházi Szolidaritási Alap. A jelenleg rendelkezésre álló összegből, 20 millió forintból, első körben 118 olyan művészt tud támogatni az alap, akiknek nincs állandó szerződésük kőszínházi vagy egyéb intézménnyel, és az elmaradó előadások miatt minden várt bevételüktől elesnek.

Csütörtökön került bejegyzésre a Thália Színház művészeti vezetője, Schell Judit és a színház ügyvezetője, Kálomista Gábor, magánemberként létrehozta Színházi Szolidaritási Alap. Az Alap a minimálbérrel nagyságrendileg megegyező adómentes támogatásban részesíti a kérelmezőket. Az összeget két hónap alatt, kétszer 80.000 forint részletben folyósítja. A beérkező kérelmeket hét fős kuratórium bírálja el. Amint az alapítvány újabb forrásokhoz jut, további nehéz helyzetbe került művészeket tud segíteni.

Az alapítók köszönik az eddigi felajánlásokat, a Fővárosi Bíróságnak pedig, a rendkívüli helyzet dacára tanúsított gyorsaságot, amellyel bejegyezte az alapot.

A hozzájárulásokat továbbra is várják az MKB 10300002-13180023-00014900 bankszámlaszámra.

A Színházi Szolidaritási Alap elérhetőségei: [email protected]

https://www.facebook.com/szinhaziszolidaritasialap/www.szinhaziszolidaritasialap.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.