Kísérletezni és kézműveskedni is lehet a Csopával

Rövid, ám annál tanulságosabb videókat oszt meg közösségi oldalán a Csodák Palotája.

2020. 04. 10. 14:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermekek imádnak kísérletezni, de azt már kevésbé szeretik, ha valaki csak elmeséli nekik, milyen lenne, ha kísérleteznének. Jobban szeretik ugyanis a gyakorlatban látni, megtapasztalni a világ csodáit, mint elméleti kérdéseken rágódni. Épp ezért oszt meg folyamatosan a közösségi oldalán megfelelően rövid, ám annál tanulságosabb videókat a Csodák Palotája (Csopa). Kémcső Jenő és Spatula Sára kedves és rendkívül érdekes kísérletekkel szórakoztatja az óvodásokat és az iskolásokat. A kísérleteken kívül kézműves foglalkozásokat is láthatnak azok a gyermekek, akik ellátogatnak a Csopa facebook oldalára.

Otthon megtalálható eszközökből, például pillepalackból, kartondarabkából, cérnából, spárgából, parafadugóból, hurkapálcából lehet alkotni, olló, színes ceruzák, vízfesték vagy filctoll felhasználásával remek játékokat. Aztán ezek az elkészített játékok jól használhatóak, a gyermekek amúgy is szeretnek azokkal a játékokkal játszani, amelyeket ők készítettek maguknak esetleg szülői segítséggel, arról már nem is beszélve, hogy az elkészítésük is már remek szórakozás.

Ha óvodás az ember, akkor elég nagy valószínűséggel nem tudja, hogyha tejre kávét öntünk nagyon lassan, akkor melyik marad fölül. Ha meg kisiskolás, akkor előfordulhat olyan helyzet is, hogy nem tudjuk mi lesz, ha szárazjeget vízbe teszünk, de az is végiggondolásra méltó, hogy az a színezett víz marad fölül, amelyben több vagy az, amelyben kevesebb a cukor, ha nagyon lassan egymásra öntjük egy kísérlet során. Ilyen és ehhez hasonló kísérleteket mutatnak be a kis videók, Kémcső Jenő ráadásul apró tréfákkal is szórakoztatja a gyermekeket. Érdemes tehát ellátogatni a Csopa közösségi oldalára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.