Új pályázat fiatal íróknak és irodalomkritikusoknak

Új pályázatokat hirdetett meg a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) az Előretolt Helyőrség Íróakadémia nevű projektje részeként pályakezdő szépírói és irodalomkritikusi kategóriákban. Az íróakadémiai képzés időtartama három év. A pályázatok benyújtásának határideje augusztus 16., vasárnap éjfél.

Magyar Nemzet
2020. 06. 18. 15:36
null
Fotó: Fotó: KMTG
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2020–21-es tanévben tizenöt – tíz szépíró és öt irodalomkritikus – alkotó részesülhet jelentős szakmai és anyagi támogatásban. A KMTG a pályázat nyertesei jeles írók irányításával műhelymunkákon vehetnek részt, megvalósíthatják alkotói kiteljesedésüket, és korszerű önmenedzselési módszereket sajátíthatnak el.

Olyan 18 és 25 (irodalomkritikusok esetében 18 és 30) év közötti tehetségek jelentkezését várják, akiknek még nincs önálló szépirodalmi kötetük, de már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket, és úgy érzik: alkotói pályájuk kibontakozását elősegítheti az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatóinak iránymutatása, a pályakezdés nehézségeinek áthidalásához nyújtott szakmai, szellemi és anyagi támogatás.

A pályázat nyerteseinek a KMTG egy évre szóló, havi nettó százezer forint tanulmányi-alkotói támogatást ítél oda. Amennyiben a hallgató teljesíti az íróakadémia szakmai elvárásait, a KMTG a szerződést további 1+1 évre meghosszabbítja.

Fotó: KMTG

A korábbi évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy az íróakadémia által biztosított képzés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az Enumeráció debütsorozatban már kilenc kötet jelent meg, és az idén újabb 18 könyv lát napvilágot. Ifjú szerzőik – számos egyéb díj és ösztöndíj mellett eddig három Gérecz Attila-díjat, a Magyar Írószövetség két debütdíját, a Magyar PEN Club három Khelidón-díját és a Magyar Művészeti Akadémia nívódíját is elnyerték. A pályázatokról további információkat szerezhetnek a KMTG honlapjáról.

A pályázati kiírás ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.