időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

Újra látogatható a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum

Magyar Nemzet
2020.06.18. 21:49
Újra látogatható a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum

Három hónap kényszerű zárvatartást követően június 20-án, szombaton újra megnyitja kapuit a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria. Az intézmények a járványveszély miatt március közepén zártak be, ezt követően csak az online térben találkozhatott a közönség a gyűjteményekkel. A megnyitást követően a múzeumok állandó kiállításai, valamint a Magyar Nemzeti Galériában az Egymásra hangolva – A Magyar Nemzeti Galéria és a hetvenéves Budapest Bábszínház gyűjteményének találkozása című időszaki tárlat, a Szépművészeti Múzeumban pedig az újranyitásra összeállított Dürer kora című grafikai kamarakiállítás tekinthetők meg.

A Szépművészeti Múzeum a Hősök terén
Fotó: MTI/Cseke Csilla

A Magyar Nemzeti Galéria hétfő kivételével hétköznap 13 és 18 óra között, hétvégén 10 és 18 óra között, a Szépművészeti Múzeum pedig – szintén hétfő kivételével – 10 órától 18 óráig várja a látogatókat. A múzeum óvintézkedések betartása mellett nyitja meg kapuit, a látogatókat másfél méteres távolság betartására kérik, a múzeumi dolgozók pedig maszkot viselnek a nyitvatartás ideje alatt. Az intézményekben tárlatvezetésekre és kisebb rendezvények megtartására is lehetőség nyílik, megnyílnak a kávézók és a múzeumshopok is. A részletes információkat a múzeum honlapján érhetik el a látogatók.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.