„A ló hátán van a földi mennyország”

Ma 20 órától a Magyarock Dalszínháza előadja A kőszívű ember fiai musicalváltozatát.

Magyar Nemzet
2020. 08. 21. 7:12
null
Ha ló és lovasa összhangba kerül, a legcsodálatosabb dolog a nyeregben ülni Forrás: Kovács Petronella Photography
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2019 nyarán megnyílt simonpusztai Nemzeti Lovaskultúra Központ fő célja, hogy a fiatal generációk és családok megismerjék a magyar lovaskultúra hagyományait, hiszen, ahogy honlapjukon fogalmaznak: „A ló hátán van a földi mennyország”. Ennek szellemében már tavaly ingyenes kulturális programokat szerveztek az érdeklődőknek. Idén augusztus 21-én ugyancsak ingyenes, igazi Szent István-napi forgataggal várják a látogatókat 14 órától. A hatalmas szabad területen, a biztonsági előírások maximális figyelembe vételével kezdetnek lovas nemzeti hagyományokat mutatnak be, majd a Forrás Néptáncegyüttes fellépését követően lovassportok bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők. Sasvári Sándor fellépése és a Simonpusztai Lovas és Hagyományőrző Egyesület tanulóinak lovas produkciója 15 órakor kezdődik, ezt Kalmus Felicián csellóművész Great, great grandma című előadása követi. A Szent István-napi Operett- és Musicalgálán fellép Szendy Szilvi, Lukács Anita, Kardffy Aisha, Cseh Dávid Péter és Peller Károly.

18 órától kezdődik a Szent István-napi köszöntő és az esemény megnyitója, 20 órától pedig a Magyarock Dalszínháza előadja A kőszívű ember fiai musicalváltozatát.

Sasvári Sándor a Zrínyi 1566 című rockopera címszerepében
Fotó: MTI/Komka Péter

– Ha csak lehet, kihasználom az alkalmat és lóra pattanok, hogy megmutassam, lóháton is lehet játszani és énekelni – nyilatkozta Sasvári Sándor. A színművész külön örül, hogy este Jókai egyik nagy klasszikusának, a Kőszívű ember fiainak zenés változatát mutathatják be a közönségnek. – Ez a darab is elképzelhetetlen lovak nélkül, elég csak Baradlay Richárd és Palvicz Ottó párbajára gondolnunk. Mindenkit arra bíztatok, hogy ha tehetik, jöjjenek el megnézni bennünket: mind a Velencei-tótól, mind a fővárostól alig egy ugrásnyi távolságra vagyunk, csodálatos természeti környezetben – fogalmazott Sasvári Sándor.

További információk az ingyenes programmal kapcsolatban a Nemzeti Lovaskultúra Központ honlapján találhatók.

Biztonsági előírások

Az esemény szervezői az érdeklődők maximális biztonsága érdekében felhívják a figyelmet arra, hogy a maszk használata a nézőknek szabadtéren nem kötelező, de ajánlott, annak használatát minden vendég maga dönti el, viszont a mosdó használatakor kötelező maszk vagy arcot eltakaró sál használata. Kérik, hogy beengedéskor, valamint a büfénél és a mellékhelyiségeknél a résztvevők tartsák be az 1,5 méteres távolságot. A rendezvény idején orvosi felügyeletet biztosítanak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.