Eltáncolták a Kárpát-medence sokszínűséget

A produkcióban a falu zárt, hagyományőrző közössége szövetkezett a természettel.

Magyar Nemzet
2020. 08. 22. 8:12
null
A Fitos Dezső Társulat táncelőadása a Mesterségek Ünnepén Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fitos Dezső Társulat A falu című táncprodukciójában a Kárpát-medence kulturális sokszínűségét és folklórkincsét mutatta be péntek este a budai Várban tartott idei Mesterségek Ünnepén. A Kocsis Enikő és Fitos Dezső által rendezett és koreografált produkcióban a falu zárt, hagyományőrző közössége szövetkezett a természettel, amelyhez elszakíthatatlan kötelékek láncolták hozzá: „itt ideje volt az éneknek, a táncnak, a születésnek és a meghalásnak… Óriás gyermekek apáik, nagyapáik válláról szemlélték a világot, mi is ezt a régről jövő tudást szeretnénk közvetíteni az ő segítségükkel… táncban, muzsikában megmutatva az újonnan készülő műsorunkban, amelynek címe A Falu, amely a Magyar Falu és a Falusi Színek folytatásaként kerülne bemutatásra a Szentendre Táncegyüttes előadásában” – írták a társulat vezetői.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.