Győrben holnap a jövő sztárjai énekelnek

Győrben idén is megrendezik az Európa szerte egyre ismertebb és népszerűbb The Voices! koncertet. A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a szeptember 5-én este 8 órakor kezdődő szabadtéri rendezvényt kizárólag előre igényelt, korlátozott számban elérhető belépőjeggyel lehet megtekinteni.

Magyar Nemzet
2020. 09. 04. 11:04
null
Stefan Pop Fotó: The Voices!
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győrben város nyári ajándékkoncertje nem csak az egyik legnépszerűbb magyarországi zenei esemény, a korábbi években külföldről is nagy számban érkeztek zenerajongók a Széchenyi térre, ahol a leg­ismertebb operaáriák mellett musical- és operettrészletek, valamint örökzöld slágerek is elhangzottak az új opera­sztár-generáció világszerte ünnepelt művészeinek előadásában. Ebben az évben a Párizsi Operaház szopránja, Adriana Gonzalez első alkalommal lesz hallható Magyarországon.

Adriana Gonzales először lesz hallható Magyarországon
Fotók: The Voices!

Adriana Gonzalez korábban a Zürichi Operaház és a Madridi Királyi Opera közönségét is meghódította, 2019-ben pedig a Plácido Domingo’s Operalia nevű opera-világverseny első díját vehette át Prágában.

Stefan Pop napjaink egyik legkeresettebb tenoristája

Napjaink egyik legkeresettebb tenoristája, Stefan Pop is fellép, aki tavaly az olaszországi Verdi-, valamint Puccini-fesztivál nyitóestjein A két Foscari és a Bohémélet produk­ciók főszerepeit énekelte. Az este vendége Miller Zoltán lesz.

2012-től rendezik meg Győrben a The Voices! című koncertsorozatot, ezt a világon egyedül álló rendezvényt, mely évről évre az új opera­sztár-generáció tagjait mutatja be a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével. Vörös Ádám trombitaművész az esemény hangszeres szólistája, karmestere Csányi Valéria, moderátora Mesterházy Gyula színművész.

A gálaest házigazdája Győr város polgármestere, Dézsi Csaba András, aki elmondta, hogy bár a koronavírus járvány a világon mindenhol átírta a program-naptárakat, Győrben arra törekedtek, hogy „a szabályok betartása és a biztonsági szempontok előtérbe helyezése mellett mégiscsak tudjunk értékeket adni a kultúraszerető győrieknek, és ezzel segítsünk az előadóművészeknek is. Ezúttal csak korlátozott számban látogatható a „The Voices!” operagála, de bízom benne, hogy hamarosan túljutunk a járványhelyzeten, és jövőre méltóképpen – többek között a komolyzenén keresztül is – ünnepelhetjük Győr várossá válásának 750-ik évfordulóját” – hangsúlyozta a polgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.