időjárás 1°C Bianka, Blanka 2021. October 25.
logo

PIM irodalmi estek

MTI
2020.10.31. 17:00

A Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatósága (KMI) négyestés irodalmi sorozatot indít a fővárosi Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A sorozatban a KMI 12 program szerzői lépnek fel és beszélgetnek többek között történelemről, irodalmi marketingről, hitről és pályakezdésről. Az első, november 4-i est vendégei Bene Zoltán, Száraz Miklós György és (online kapcsolással) Majoros Sándor írók lesznek, akik a Historikus idők nyomában – Történelem az irodalomban címmel folytatnak kötetlen eszmecserét Luzsicza István irodalmi szerkesztővel. Közreműködik Honfi Imre Olivér zenész és Turi Bálint színművész.

A járványhelyzet miatt a helyszíni közönség maximális létszáma 50 lehet, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött, így a megjelenési szándékot előzetesen jelezni kell. A műsor élő online adásban is követhető lesz a PIM videómegosztó csatornáján és a KMI Szerzőbár közösségi oldalán is.

A sorozat további fellépői lesznek november 16-án Bék Timur, Marcsák Gergely, Nagy Lea, Regős Mátyás és az Eleven Költők Társasága zenei formáció; november 23-án Kürti László és Szálinger Balázs, december 2-án pedig Iancu Laura, Lövétei Lázár László és Zsille Gábor.