Viktória: vágyakozás, nevetés, szerelem Békéscsabán

Ábrahám Pál Viktória című nagyoperettjét novemberben láthatja a békéscsabai közönség. Az előadás Békéscsabán – a nemzeti összetartozás évadjában, Trianon 100. évfordulójára emlékezve – Nemlaha György dramaturg átdolgozásában kerül színpadra.

Takács Erika
2020. 10. 26. 19:34
null
Júliusban kezdődtek az olvasópróbák Fotó: Bencsik Ádám/ A-TEAM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Viktória egy csodálatos történet arról, hogy a szerelem valóban mindent legyőz: háborút, fogolytáborokat, országhatárokat és a hosszú, egymástól távol töltött éveket is. Ábrahám Pál operettje egy első világháborús magyar honvéd kapitányról, a szárnysegédjéről, a gyönyörű Viktóriáról és a szerelemről szól. Az első világháborút követően Oroszországban, Japánban és Magyarországon játszódó történetben két ember szerelmét követhetjük nyomon, akik a múló évek után sem vágynak másra, minthogy egymáséi lehessenek.

Az előadás a Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Zenés Színház közös bemutatója. A próbák június végén kezdődtek. Seregi Zoltán a Jókai Színház igazgatója, az előadás rendezője elmondta: a nagylétszámú stáb és a két színház együttműködésének összehangolása komoly egyeztetést igényelt, nemcsak Békéscsabán, hanem Budapesten is voltak próbák.

Júniusban kezdődtek az olvasópróbák – rendező: Seregi Zoltán (állva) Fotó: Bencsik Ádám/ A-TEAM

Bozsó József a Magyar Zenés Színház igazgatója, a darab koreográfusa azt emelte ki, hogy a darab zenei világában az amerikai dzsessz keveredik a keleti motívumokkal és a magyar népzenével, így teremtve meg azt a sajátságos zenei világot, mely Ábrahám Pál operettjeire oly jellemző.

Olyan slágerek hallhatók az előadásban, mint a 32-es baka vagyok én, a Pardon Madame, a Honvéd Banda szól a Stefánián, a Good Night, Ahol az ember fölmászik a fára, ott van Budapest. Az újító szellemű operett azért is izgalmas, mert a bonviván és a primadonna mellett két táncos komikus-szubrett páros is feltűnik a felvonások során, így három pár is küzd a boldog végkifejletért! Vágyakozás, sok nevetés és egy minden akadályt leküzdő szerelem – ez a Viktória.

A nagyszínpadi produkciót bérleten kívüli előadásként láthatja a publikum. John Webster nagykövet szerepét Szolnoki Tibor játssza, Viktória, a felesége kettős szereposztásban Benedekffy Katalin és Vörös Edit lesz. Koltay László huszárfőhadnagyként Domoszlai Sándort, Jancsiként Bozsó Józsefet láthatja a közönség. Puskás Dániel, Nádra Kitti, Steinkohl Erika, Tomanek Gábor mellett, fellépnek a színház fiatal művészei és táncosként a Színitanház hallgatói.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.