időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Színésznők és titkaik – a kulisszák mögül a rivaldafénybe

Magyar Nemzet
2020.11.09. 09:00
Színésznők és titkaik – a kulisszák mögül a rivaldafénybe

A Magyar Nemzeti Múzeum tárlatvezetése során a magyar filmgyártás kezdeteinek titkaiba, valamint a híres magyar filmszínésznők életének rejtélyeibe avatják be az érdeklődőket.

„Csodálatos egy valami ezek a mozgó képek, amelyek mint bogarak a fehér falon másznak. Amikor először Nizzában láttam: elámultam, elképedtem azon, hogy az ördöngös fotográfmasina mi mindenre képes…” – írja Jókai Mór – akinek mindkét felesége, Laborfalvi Róza és Nagy Bella ünnepelt művésznő volt – egy alkalommal a XX. század új médiumáról, a filmről. Amilyen gyorsan a némafilm, olyan gyorsasággal terjedt el később Magyarországon a hangosfilm is az 1930-as években. Ezeknek a filmeknek az igazi sztárjai már nem egy alkalommal a színésznők voltak.

Minden színésznő őriz valamilyen titkot. Ki volt Molnár Ferenc legnagyobb szerelme? Milyen történetet mesél egy színésznő sírköve? Melyik híres magyar színésznő küldött haza a II. világháború után egy kalapot maga helyett? Tárlatvezetésünk során a magyar filmgyártás kezdeteinek titkaiba, valamint a híres magyar filmszínésznők életének rejtélyeibe avatjuk be az érdeklődőket.

Darvas Lili színésznő, Molnár Ferenc harmadik, az írónál 24 évvel fiatalabb felesége
Fotó: Wikipédia

A tárlatvezetések 16.30 és 17 órakor indulnak, melyekre előzetes regisztráció szükséges. Egy tárlatvezetésen maximum 30 fő vehet részt, regisztrálni a [email protected] e-mail-címen lehetséges. Felhívjuk figyelmüket, hogy a tárlatvezetésre való regisztráció csak az előre megváltott jeggyel együtt érvényes.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.